Grecia, Spania și Serbia anunță noi relaxări de călătorie pentru români – Cronica de Turism

1. Grecia a relaxat și mai mult condițiile de călătorie pentru turiștii români. Începând din 19 iunie, autoritățile elene acceptă intrarea pe teritoriul național și prin prezentarea unui test negativ antigen, cu condiția ca acesta să fie realizat la un laborator autorizat. În plus, copiii cu vârsta mai mică de 12 ani nu trebuie să mai prezinte test negativ PCR sau rapid. Până acum, limita respectivă era de 6 ani. (Libertatea)

2. Începând din 21 iunie, cetățenii români care călătoresc cu avionul pot intra în Spania fără să mai prezinte certificat de vaccinare, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-Covid-19, întrucât România a fost eliminată de pe lista statelor cu risc de infectare. Totuși, există în continuare obligația de a completa formularul cu privire la starea de sănătate. (News.ro)

3. Cetățenii români care au fost vaccinați împotriva Covid-19 pot intra fără restricții în Serbia începând din 17 iunie, prin prezentarea adeverinței de vaccinare. De asemenea, restricțiile de intrare în Serbia au fost ridicate și pentru minorii care nu sunt vaccinați. Persoanele nevaccinate pot intra în Serbia prin prezentarea unui rezultat negativ pentru testul PCR, în caz contrar fiind obligate să intre în carantină. (Hotnews)

4. Norvegia a inclus România pe lista galbenă începând din 21 iunie, astfel că cetățenii români nu mai sunt obligați să intre în carantină la sosirea pe teritoriul norvegian. Cu toate acestea, au rămas în vigoare obligațiile de înregistrare înainte de călătorie și de efectuare a unui test rapid antigen la graniță. (SchengenVisaInfo)

5. Numărul statelor din Uniunea Europeană care emit și acceptă certificate digitale de călătorie a crescut în prezent la 17, după ce Italia, Belgia, Portugalia și Finlanda s-au alăturat în ultimele zile. România este pregătită să emită și să accepte noile certificate începând din 1 iulie, în timp ce Ungaria și Malta sunt singurele state care încă derulează teste. Autoritățile maghiare susțin că vor implementa certificatul digital din 30 iunie. (European Union)

6. Operatorul aerian Blue Air a introdus 5 noi destinații de vacanță spre Grecia în programul de vară. Pe lista noutăților se află Salonic, Santorini, Corfu, Skiathos și Creta-Chania, iar prețurile încep de la 30 de euro pe segment. Astfel, Blue Air operează în această vară zboruri către 10 destinații din Grecia. (Boarding Pass)

7. De asemenea, Blue Air a introdus două rute noi pentru aeroportul din Cluj-Napoca. Compania oferă câte două zboruri săptămânale spre stațiunile estivale Burgas (Bulgaria) și Constanța, pentru ca locuitorii din Transilvania să ajungă mai repede la mare în această vară. Cele două rute sunt operate începând din 20 iunie și, respectiv, 21 iunie. (Airlines Travel)

8. CFR Călători a anunțat lansarea unui nou tip de bilet pentru călătorii internaționale. Noul bilet A4 Rail Ticket permite călătoria prin prezentarea acestuia pe telefon, fără să mai fie necesară printarea sau ridicarea acestuia dintr-o stație de cale ferată. Pentru moment, acest tip de bilet este disponibil doar pentru ruta București – Budapesta, iar din luna august va fi implementat și pe ruta București – Viena. (CFR Călători)

9. Numărul total de cetățeni străini care au vizitat România în primele trei luni ale anului a fost de 64100, iar aceștia au cheltuit în total 171 de milioane de lei. Peste 68% dintre cetățenii străini au călătorit în scop de afaceri, în timp ce 32% au venit pentru turism, în special pentru vacanțe, evenimente culturale și sportive și vizitarea prietenilor și rudelor. (News.ro)

10. Operatorul de croaziere AIDA Cruises a pus în vânzare bilete pentru o croazieră de 117 zile în perioada octombrie 2022 – februarie 2023 care va ajunge în 43 de porturi din 20 de țări. Traseul începe din Hamburg (Germania) și continuă în America de Sud, acolo unde vor fi vizitate porturile Rio De Janeiro (Brazilia) și Buenos Aires (Argentina). Ulterior, turiștii vor ajunge în Oceanul Pacific cu opriri programate la Fiji și Vanuatu, iar acolo se va petrece și Crăciunul. După vizite în Noua Caledonie și Australia, traseul va continua spre Oceanul Indian, cu vizite în Mauritius, Africa de Sud și Namibia înainte de întoarcerea în Hamburg cu treceri prin Tenerife și Madeira. (CruiseHive)

Ți-ar mai putea plăcea
CFR Călători a anunțat programul estival Trenurile Soarelui – Cronica de Turism
CFR Călători va suplimenta trenurile către Constanța și stațiunile de pe litorial în perioada 1-6 mai – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău