Grupul Renault a anunțat pierderi de 8 miliarde de euro pentru anul 2020 – Cronica de Business

1. Programul de accelerare a afacerilor din tehnologie InnovX-BCR a lansat înscrierile pentru anul 2021. Prima grupă pentru care se primesc înscrieri este dedicată firmelor cu cifra de afaceri sau cu finanțare atrasă între 50.000 și 500.000 de euro. Data limită de înscriere este 5 martie, preselecția va avea loc în perioada 8-11 martie, iar selecția finală va avea loc în 12 martie. Firmele câștigătoare vor intra într-un program gratuit de mentorat și networking de 6 săptămâni. (Start-up)

2. Compania de tehnologie Qualitance fondată în România oferă acum acces gratuit la platforma online de cursuri BottomUp Skills. Companiile au astfel posibilitatea de a-și instrui gratuit angajații în metodologii specifice precum Design Thinking, Agile și Lean. (BottomUp)

3. One United Properties, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din România, anticipează că cererea pentru spații de birouri va scădea în următorii 3 ani comparativ cu 2019, când piața a atins un record. Astfel, rata de neocupare a spațiilor de birouri din București ar urma să crească de la 12.5% la sfârșitul anului 2020 la circa 14.5% în 2021. (Real Estate Magazine)

4. Poșta Română va concedia pe parcursul acestui an cel puțin 21% din personalul funcțional-administrativ și cel de conducere, potrivit unei informări trimisă de directorul general tuturor directorilor din subordine. Decizia este justificată de scăderea activității pe fondul creșterii serviciilor electronice și a concurenței puternice în segmentul de livrări de colete. (Profit)

5. România nu poate adopta moneda unică europeană mai devreme de 2027-2028, potrivit celui mai recent anunț al premierului Florin Cîțu. Anterior, ținta oficială pentru adererea României la euro era anul 2024. În schimb, Bulgaria și Croația au intrat în 2020 în mecanismul cursului de schimb (MCS II) pentru o perioadă de cel puțin doi ani înainte de adoptarea oficială a monedei euro. (Digi24)

6. Românul Daniel Dines, co-fondatorul UiPath, va investi în calitate de business angel în start-up-ul german Luminovo, care dezvoltă soluții software as a service (SaaS) pentru companii, inclusiv procesare de documente, procesare de imagini sau sisteme complexe care utilizează inteligența artificială. Printre clienții start-up-ului se numără Volkswagen, Audi, Daimler, Telekom sau Bertelsmann (proprietarul postului RTL). (StartupCafe)

7. Grupul Volkswagen analizează opțiunea de a lista la bursă contructorul german Porsche, cu scopul de a obține bani pentru finanțarea proiectelor pentru mașini electrice și dezvoltarea de software, potrivit unor informații neoficiale. Chiar dacă va fi aprobată, este puțin probabil ca listarea să aibă loc în 2021. (Autoblog)

8. Grupul Renault a anunțat vineri pierderi de 8 miliarde de euro pentru anul 2020, comparativ cu pierderea de numai 141 de milioane de euro raportată în 2019. De asemenea, veniturile totale ale Grupului au scăzut cu 12%, la 43 de miliarde de euro. Constructorul francez anticipează un an 2021 dificil din cauza efectelor pandemiei de coronavirus și a stocurilor limitate de componente electronice care afectează întreaga industrie auto. (Renault)

9. Purpose Bitcoin ETF, primul ETF care investește în bitcoin aprobat de autoritățile de reglementare în America de Nord, a fost lansat oficial în Canada și a atras tranzacții de 165 de milioane de dolari în prima zi. Principalul avantaj al ETF-ului este că permite investitorilor să investească în Bitcoin fără să fie nevoiți să dețină propriu-zis moneda electronică și fără necesitatea de a stoca unitățile achiziționate într-un portofel digital. (Decrypt)

10. Cererile pentru șomaj au crescut în SUA la 861.000 în ultima săptămână și au fost cu aproximativ 100.000 de mai multe decât așteptările analiștilor. În plus, cererile înregistrate săptămâna trecută au fost recalculate la 848.000, cu 50.000 mai multe decât datele publicate inițial. În total, SUA au pierdut circa 10 milioane de joburi de la începutul pandemiei. (Politico)

Ți-ar mai putea plăcea
Produsele şi fondurile în criptomonede au atras investiţii record de $9,5 miliarde în primele 11 luni ale acestui an, din partea investitorilor instituţionali – Cronica de Business
IT-ştii români au cele mai mici salarii din regiune – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău