Gazprom a schimbat conducerea din România – Cronica de Business

1. Gazprom Schweiz, subsidiara elvețiană a gigantului rus de stat omonim, a schimbat conducerea companiei de intermediere de exporturi de gaze pe care o deține integral în România, WIEE România, unificând totodată managementul traderilor de gaze naturale pe care îi controlează în România, Ungaria și Bulgaria. (Profit.ro)

2. CTP, dezvoltator şi administrator pe termen lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi Europa Centrală şi de Est, a achiziţionat parcul logistic A1 Bucharest Park, în urma unei tranzacţii în valoare de aproximativ €40 milioane. (News.ro)

3. Producătorul german de instrumente de iluminat Osram Licht a acceptat o ofertă de preluare în valoare de €3,4 miliarde din partea firmei de investiții Bain Capital și a firmei de private equity Carlyle Group. (Bloomberg)

4. 10% din numărul total al angajaților primesc jumătate din valoarea cumulată a salariilor la nivel global. (Bloomberg)

5. Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a înregistrat o scădere de 56% a profitului operațional în al doilea trimestru al anului 2019 față de perioada similară a anului trecut. Rezultatul – situat la nivelul de circa $5,5 miliarde – a fost, totuși, peste așteptările analiștilor. (CNBC)

Bonus:

6. Jaguar Land Rover pregătește o investiție în dezvoltarea de mașini electrice în Marea Britanie. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Uber și WeWork, „gaură” de $5 miliarde pentru SoftBank – Cronica de Business
Uber a anunțat o pierdere operațională de $1,19 miliarde pe trimestrul 2, la venituri peste așteptări, de aproape $4 miliarde – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău