Gazprom a schimbat conducerea din România – Cronica de Business

1. Gazprom Schweiz, subsidiara elvețiană a gigantului rus de stat omonim, a schimbat conducerea companiei de intermediere de exporturi de gaze pe care o deține integral în România, WIEE România, unificând totodată managementul traderilor de gaze naturale pe care îi controlează în România, Ungaria și Bulgaria. (Profit.ro)

2. CTP, dezvoltator şi administrator pe termen lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi Europa Centrală şi de Est, a achiziţionat parcul logistic A1 Bucharest Park, în urma unei tranzacţii în valoare de aproximativ €40 milioane. (News.ro)

3. Producătorul german de instrumente de iluminat Osram Licht a acceptat o ofertă de preluare în valoare de €3,4 miliarde din partea firmei de investiții Bain Capital și a firmei de private equity Carlyle Group. (Bloomberg)

4. 10% din numărul total al angajaților primesc jumătate din valoarea cumulată a salariilor la nivel global. (Bloomberg)

5. Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a înregistrat o scădere de 56% a profitului operațional în al doilea trimestru al anului 2019 față de perioada similară a anului trecut. Rezultatul – situat la nivelul de circa $5,5 miliarde – a fost, totuși, peste așteptările analiștilor. (CNBC)

Bonus:

6. Jaguar Land Rover pregătește o investiție în dezvoltarea de mașini electrice în Marea Britanie. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Cât a plătit taxe Frank Timiș în Marea Britanie, ce se întâmplă la ANAF și cum se extinde compania-mamă a Philip Morris – Cronica de Business
George Soros se extinde, Huawei caută $1 miliard, iar Boeing 737 Max costă mult la parcare – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău