Guvernul a împrumutat 58,3 miliarde de lei din ianuarie până în august – Cronica serii

1. Populaţia României a scăzut cu 125.500 de persoane anul trecut, din cauza declinului demografic şi a emigraţiei. România avea 19,4 milioane de locuitori la 1 ianuarie 2019. (News.ro)

2. Guvernul a împrumutat 58,3 miliarde de lei pe primele opt luni ale acestui an. (Profit.ro)

3. Guvernul american ar putea anunța astăzi că intenționează să reducă drastic reglementarea emisiilor de metan. Metanul este considerat unul dintre gazele care contribuie la schimbările climatice. (NYTimes)

4. Curtea Supremă sud-coreeană a casat condamnările fostei președinte Park Geun-hye și moștenitorului grupului Samsung, Lee Jae-yong, pronunțate în urma unui scandal răsunător de corupție, ordonând rejudecarea lor. (Profit.ro)

5. Pentru prima oară de când a fost ales președinte Donald Trump, un procent mai mare de americani, 37%, cred că starea economiei americane se înrăutățește comparativ cu procentul americanilor care cred că se îmbunătățește, 31%. (Link)

6. Croatia a atras 32 milioane de euro din vânzarea de certificate de trezorerie denominate în euro cu scadența la 12 luni și un randament de -0,05%. Este pentru prima oară când investitorii plătesc pentru a-și putea plasa banii în titlurile de stat croate. (Profit.ro)

7. Cel puțin 17 copii din Spania, unii dintre ei bebeluși, sunt afectați de o încurcătură înregistrată în sistemul medical. În loc să le fie administrat un tratament pentru refluxul gastric, copiii au primit un tratament pe bază de minoxidil, folosit în tratamentul pentru căderea părului. După acest tratament copiii suferă de Hipertricoză/pilozitate excesivă. (TheGuardian)

8. Numărul elevilor de liceu americani care practică un sport a scăzut anul trecut, pentru prima oară în ultimii 30 de ani. (Axios)

9. Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a anunţat că lansează programul „Litoralul pentru toţi” prin care turiştii beneficiază de cazare la mare plătind între 50 şi 140 de lei pe zi, începând cu 1 septembrie până în 30 septembrie. (News.ro)

10. Turneul „Divide”, început de britanicul Ed Sheeran pe 16 martie 2017 şi încheiat pe 26 august 2019, este cel mai de succes din toate timpurile, devansând serii de concerte ale trupelor U2, Guns N’ Roses şi The Rolling Stones. Cele 260 de concerte au generat încasări totale de $775,6 milioane. (News.ro)

Fotografia serii – Portoricani bând bere în așteptarea furtunii tropicale Dorian. Ramón Espinosa/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – România are cel mai mic decalaj privind diferența de câştiguri dintre femei și bărbați, din UE
România va împrumuta 800 de milioane de euro de la Comisia Europeană la o dobândă negativă – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău