Guvernul a împrumutat în ianuarie o sumă record: 28,87 miliarde de lei (5,84 miliarde euro) – Cronica dimineții

1. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că va propune Consiliului General al Capitalei majorarea preţului pe care bucureştenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare îl vor plăti pentru încălzire şi apă caldă. Nicuşor Dan speră ca locuitorii din Bucureşti să înţeleagă că această majorare este necesară, mai ales că este nevoie de investiţii în reabilitarea reţelelor. (News.ro)

2. Vaccinul împotriva Covid-19 pentru copiii între 6 luni și 5 ani ar putea fi disponibil, în SUA, la finalul lunii februarie. Pfizer/BioNTech vor depune cererea pentru autorizarea de urgență a acestui vaccin în zilele următoare. (WashingtonPost)

3. Guvernul a împrumutat în ianuarie o sumă de 28,87 miliarde de lei (5,84 miliarde euro) de la bănci și investitori, în principal prin intermediul a două emisiuni derulate pe piața externă. Suma este un nou record lunar. (Profit.ro)

4. Opt noi construcţii de creşe au fost aprobate prin programul naţional în domeniu lansat anul trecut de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a anunţat, luni, ministrul Cseke Attila, care a precizat că numărul total al proiectelor aprobate a crescut la 60. (G4Media)

5. Cererea de gaze în Europa ar urma să scadă anul acesta, deoarece prețurile ridicate fac cărbunele mai competitiv pentru producerea de energie, în timp ce în Asia creșterea cererii ar putea încetini, se arată într-un raport al Agenției Internaționale a Energiei (IEA). (Profit.ro)

Din Cronica Sportivă: Simona Halep a coborât de pe locul 15 pe locul 23 WTA, cu 2.117 puncte, în clasamentul dat publicităţii luni, după ce a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open. Sorana Cîrstea, Irina-Camelia Begu, Jaqueline Cristian, Elena Gabriela Ruse, Ana Bogdan, Irina Bara şi Alexandra Cadanţu au înregistrat ascensiuni importante în ierarhie, ultima revenind în Top 200. News.ro

6. Cazul unui băiat de 3 ani din Cipru, căruia i s-a refuzat inițial tratamentul în trei spitale din străinătate pentru că părinții acestuia nu erau vaccinați anti-Covid, evidențiază dilemele etice cu care se confruntă autoritățile din domeniul sănătății stârnind îngrijorări și întrebări dacă medicilor ar trebui să li se permită să refuze pacienții. Băiatul va fi operat într-un spital privat din Grecia. (Hotnews)

7. Rusia l-a lăudat pe prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, pentru „modul independent în care își alege partenerii”, cu o zi înainte ca liderul ungar să meargă în vizită la Moscova, chiar în mijlocul tensiunilor din ce în ce mai accentuate între Rusia și Occident. (Digi24)

8. New York Times a anunțat achiziția jocului Wordle. Lansat în octombrie 2021, jocul a cunoscut un succes rapid, fiind jucat de milioane de persoane din întreaga lume. Tranzacția s-a făcut pentru o sumă “de șapte cifre din zona inferioară”, adică sub $5 milioane. (NYTimes)

9. Preşedintele de onoare propus de AUR, Călin Georgescu, a declarat, după ce i-a plasat pe Corneliu Zelea Codreanu şi Ion Antonescu între eroii neamului, că ”toţi au făcut şi fapte bune şi altele mai puţin bune”. ”Istoria a fost mistificată”, susţine Georgescu, precizând că este rolul istoricilor să dovedească acest lucru. (News.ro)

10. Acuzat că mai multe materiale de pe siteul său sunt copy paste din alte surse, Vasi Rădulescu, medic internist, autor al câtorva cărți pe teme medicale, a spus că este vorba despre articole scrise de o fostă colegă de facultate, acum medic, o studentă la Medicină și o rezidentă, nu de el, subliniind, în același timp, că „vina principală e a mea”. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Mihail Zavyalov a capturat acest halou solar folosind o dronă pe 12 ianuarie 2022 în Yaroslavl, Rusia:

Ți-ar mai putea plăcea
Ludovic Orban: Trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informaţii din România – Cronica dimineții
România este pe locul 31 în clasamentul european, după puterea de cumpărare, chiar sub Ungaria – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău