Guvernul acordă o amnistie fiscalã pentru persoane fizice și juridice – Cronica serii

1. Firmele și persoanele fizice care vor achita până la 15 decembrie 2020 principalul restanțelor bugetare, înregistrate la 31 martie 2020, vor plăti obligațiile curente, rezultate după 31 martie 2020, și vor depune toate declarațiile fiscale vor beneficia de amnistie fiscală, prin anularea dobânzilor, penalităților și a tuturor accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale. (Profit.ro)

2. Rata șomajului în Statele Unite a ajuns luna trecută la 14,7% după ce 20,5 milioane de americani și-au pierdut locurile de muncă. Este cel mai ridicat procent înregistrat din 1939 până în prezent. (WSJ)

3. Produsul Intern Brut al Uniunii Europene a fost în 2019 de aproximativ 13.900 miliarde de euro la prețuri curente. În termeni reali PIB-ul UE a fost cu 17% mai mare în 2019 decât în 2009, arată datele publicate vineri de Eurostat. Contribuția României la PIB-ul total al Uniunii Europene a fost în 2019 de 1,6%, la egalitate cu cea a Cehiei dar mai mare decât cea a Portugaliei (1,5%) sau cea a Greciei (1,3%). (Profit.ro)

Una din Cronica Stirilor Pozitive: Noul virus nu suferă mutații rapide, similare celui care provoacă gripă, care se schimbă de la un sezon la altul, a declarat directorul Institului Național de Sănătate în fața unei comisii a Senatului american. (CNBC)

4. Exporturile Germaniei au înregistrat în luna martie cea mai gravă scădere de la reunificarea țării, minus 11,8% comparativ cu luna februarie, în condițiile în care criza coronavirusului a redus cererea pentru bunuri produse în cea mai mare economie a Europei. (Profit.ro)

5. În august 2017, după vizite cu presa pe șantier în care s-au răstit la constructori, ministrul Cuc și Ștefan Ioniță, șeful Companiei de Autostrăzi de la acel moment, au reziliat contractul cu firma Salini pentru secțiunea cu tuneluri din Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Dev, singura bucată care acum lipsește de la Sibiu la Nădlac. Constructorul a câștigat la Curtea Internațională de Arbitraj daune de circa 50 de milioane de euro. Mai mult, arbitrii au stabilit că fostul contract încă e în vigoare, într-un moment în care CNAIR încearcă să contracteze lucrările la tuneluri pentru a nu fi nevoită să dea banii europeni înapoi pe toată autostrada Lugoj – Deva. (Hotnews)

6. Primăria Bucureşti propune consilierilor generali aprobarea proiectului ”Testăm pentru Bucureşti”, care presupune testarea a 11.000 de persoane pentru coronavirus, pana la finele anului. Vor fi testaţi voluntari, care în urma înscrierii în program vor primi 200 de lei. Valoarea proiectului depăşeşte 2,2 milioane de lei, 30.000 de lei fiind prevăzuţi pentru realizarea unei aplicaţii pentru înscrierea voluntarilor. (News.ro)

7. Guvernatorul statului New York s-a declarat șocat de datele rezultatele dintr-o analiză pe 1000 de pacienți de la 100 de spitale din stat: 66% dintre noii pacienți au stat în casă, izolați. (CNBC)

Una din Cronica de Tehnologie: Statele Unite lucrează la un proiect de lege care va permite firmelor americane să lucreze cu Huawei pe 5G (surse). Legea va viza exclusiv Huawei, nu și celelalte companii chineze trecute de administrația americană pe “lista neagră”. (Reuters)

8. Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) susține purtarea măștilor de către pasageri și echipaje la bordul aeronavelor, însă nu acceptă impunerea măsurilor de distanțare socială care ar lăsa scaunele din mijloc neocupate. IATA susține că un loc distanță între doi pasageri nu va oferi o separare de 1 – 2m, așa cum recomandă autoritățile, lățimea medie a scaunului fiind mai mică de 50 cm, iar prețul biletelor ar putea exploda. (Link)

9. Muzicianul american Bob Dylan a anunţat că va lansa în luna iunie albumul „Rough And Rowdy Ways”, primul care cuprinde compoziţii originale în decurs de opt ani. (News.ro)

10. Jocul Fortnite a ajuns la peste 350 milioane de utilizatori înregistrați, care s-au jucat în total 3,2 miliarde de ore luna trecută. (Profit.ro)

Fotografia serii – Coada de mașini la un centru care distribuie mâncare gratuită în Orlando, Florida. Paul Hennessy/SOPA Images/Rex/Shutterstock:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Indicele global al prețurilor la produsele alimentare a înregistrat cea de-a zecea lună consecutivă de creștere – Cronica serii
Guvernul va impune utilizarea formularului digital de intrare în România pentru absolut toate persoanele – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău