Testul rapid de salivă, ce poate detecta prezența coronavirusului în corp, va fi în curând în producție – Cronica Știrilor Pozitive

1. Un pacient care s-a vindecat la jumătatea lunii aprilie de COVID-19 s-a prezentat voluntar la Centrul Regional de Transfuzii din Timişoara pentru a dona plasmă pentru bolnavii infectaţi cu coronavirus. Aceasta este prima donare de acest fel făcută la Timişoara. (News.ro)

2. Un nou studiu publicat ieri relevă că cei care au avut boala generată de noul virus, indiferent de vârstă, sex sau cât de grav au fost afectați, au dezvoltat anticorpi. (NYTimes)

3. Testul rapid de salivă funcționează și va fi în curând în producție, anunță Universitatea Insubria din Varese, din nordul Italiei. Acest test poate detecta prezența coronavirusului în corp în numai câteva minute, un nou instrument de diagnostic care, în „faza 2” a stării de urgență, poate fi strategic pentru redeschiderea în siguranță a activităților sociale și productive. (Hotnews)

4. Noul virus nu suferă mutații rapide, similare celui care provoacă gripă, care se schimbă de la un sezon la altul, a declarat directorul Institului Național de Sănătate în fața unei comisii a Senatului american. (CNBC)

Știri pozitive din alte Cronici:

Un milion de români care obțin venituri din activitãți independente, drepturi de proprietate intelectualã, agriculturã, chirii, câștiguri de capital și alte forme de venituri vor primi bonificații de pânã la 10% dacã vor achita impozitele sau contribuțiile pânã la data de 30 iunie, noul termen de depunere a declarației unice. (Profit.ro)

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat că şomajul tehnic va continua în anumite sectoare, care nu işi vor putea relua activitatea din 15 mai, şi că în alte sectoare vor fi direcţionaţi bani publici în zona de investiţii, acolo unde este interes de a reporni producţia. (News.ro)

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a propus ca România, Bulgaria şi Croaţia să adere la Schengen, ca măsură de actualizare și consolidare a acestui spațiu. Declarația a fost făcută în contextul discuției despre redeschiderea frontierelor europene, după ce controlul asupra pandemiei de Covid-19 va permite acest lucru. (Link)

Suprimarea sistemului imunitar în etapele inițiale ale infecției cu COVID-19 pentru a preveni dezvoltarea unor simptome mai grave ulterior este metoda propusă de cercetători din Statele Unite pentru a trata pacienții infectați cu coronavirus.  (Link)

Indicele Nasdaq al bursei americane a intrat pe pozitiv, recuperând toată pierderea din ultimele luni. Nasdaq cuprinde acțiunile companiilor de tehnologie și a performant bine în ultima perioadă datorită creșterilor înregistrate de Facebook, Amazon, Apple, Netflix și Alphabet/Google. (CNBC)

5. Guvernul va achiziționa, cu asigurarea sumelor necesare din Fondul de rezervă aflat la dispoziția sa, tablete pentru elevii care nu dispun de aceste dispozitive pentru a participa online la cursurile școlare. Tot din fondul de rezervă al Guvernului vor fi asigurate cheltuielile necesare pentru distribuirea de măști pentru persoanele care sunt vulnerabile. (Profit.ro)

6. Primăria Sectorului 1 a achiziţionat un computer tomograf ultraperformant, dotat cu un soft special, care permite depistarea pe loc a infectării cu COVID-19. Computerul este mobil, situat pe o platformă, şi va fi utilizat de specialiştii de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”. Scanarea se realizează într-un minut şi nu presupune interacţiunea medicului cu pacientul. (News.ro)

7. Primele pieţe europene încep să se deschidă, dar va dura ceva timp pentru ca acestea să funcţioneze la nivelul anterior crizei, a declarat joi preşedintele Ford România, Ian Pearson, cu ocazia vizitei premierului Ludovic Orban la fabrica Ford Craiova. Oficialul producătorului auto a precizat că obiectivul este redresarea, atât ca uzină, cât şi ca industrie, de altfel vitală pentru economia României. (News.ro)

8. Conform regulilor Organizației Mondiale a Sănătății, țările sărace vor putea produce remdesivir, medicamentul antiviral care dă rezultate în tratarea Covid-19, fără a avea nevoie de aprobare de la compania care l-a dezvoltat, Gilead Sciences. (Reuters)

9. În ultimele două zile, numărul persoanele declarate vindecate, în Italia, a fost de peste 11000. (News.ro)

10. Viceprimarul din Wuhan, orașul de unde a pornit epidemia, s-a implicat în campania de susținere a producătorilor locali, participând la o sesiune online de vânzări. În 9 ore s-au vândut aproape 300.000 de produse, dintre care 40.000 din taițeii preferați ai viceprimarului. (BBC)

Fotografia dimineții – 300 de drone deasupra podului Erasmus din Rotterdam, Olanda, într-un tribut adus libertății și sănătății. Robin Utrecht/REX/Shutterstock:

Ți-ar mai putea plăcea
Sanofi va produce peste 100 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech – Cronica Știrilor Pozitive
Numărul cazurilor noi s-a înjumătățit comparativ cu vârful înregistrat la începutul lui Ianuarie – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău