Guvernul analizează majorarea cu 15% a alocaţiilor pentru copii şi a punctului de pensie, de la 1 septembrie 2020 – Cronica serii

1. Executivul are în discuţie, ca variante de lucru, majorarea cu 15% a alocaţiilor pentru copii şi a punctului de pensie, de la 1 septembrie 2020, au declarat surse guvernamentale, pentru News.ro. (Link)

2. Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat luni că sunt locuri la terapie intensivă. De asemenea, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a precizat că atunci când spunea că nu mai sunt locuri la ATI la Bucureşti înseamnă doar că nu mai sunt locuri în spitalele COVID din Capitală. (News.ro)

3. 54% din romanii cu vârsta de 16 ani sau mai mult nu-şi puteau permite anul trecut să îşi cumpere măcar o săptămână de vacanţă o dată pe an departe de casă. Este cel mai ridicat procent înregistrat între țările din UE. (StirileProtv)

4. Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel și-au exprimat luni „speranța” de a ajunge la un acord pentru Planul de relansare european post-coronavirus, în a patra zi a summitului maraton de la Bruxelles. (Hotnews)

5. Vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford din Marea Britanie împotriva noului coronavirus pare să fie sigur şi pregăteşte sistemul imunitar. Studiile, care au implicat 1.077 de pacienţi, arată că injectarea acestuia a făcut ca ei să dezvolte anticorpi şi leucocite care pot lupta cu noul coronavirus. (News.ro)

6. Președintele american Donald Trump a refuzat duminică să spună dacă va accepta rezultatul alegerilor prezidențiale din acest an, adăugând că „va trebui să vadă”. El a afirmat, încă odată, că votul prin corespondență va „falsifica alegerile. (Hotnews)

7. Un băiat de 14 ani din judeţul Bacău, cu afecţiuni renale grave, va duce o viaţă normală după ce părinţii unui copil în vârstă de 10 luni aflat în moarte cerebrală la un spital din Cluj au fost de acord să doneze organele. Operaţia reprezintă o premieră medicală pentru România, deoarece este vorba de cel mai mic donator în moarte cerebrală înregistrat până acum la noi în ţară. (Hotnews)

8. La zece zile după ce Gabriela Firea inaugură lucrările la Spitalul Metropolitan din Pipera, pe șantier nu era prezent azi dimineață nici un muncitor și nici un utilaj. (G4Media)

9. Dacia a comercializat peste 211.000 de mașini la nivel global în prima jumătate a anului, în scădere cu 46% comparativ cu perioada similară a anului trecut. În Europa, Dacia a raportat 161.334 unități, în scădere cu 48%. (Automarket)

10. Românii ar accepta în proporție de 39% activități de muncă care le impun deschiderea sau folosirea contului lor și efectuarea de transferuri, devenind astfel cărăuși de bani (money mules), potrivit unui nou studiu ING. (Profit.ro)

Fotografia serii – Prima misiune interplanetară arabă (Emiratele Arabe Unite) a fost lansată din Japonia către Marte. MHI via AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Rafila: În anul 2021 România a înregistrat cea mai rată a suicidului la copii şi adolescenţi – Cronica serii
Cronica serii – A fost aprobat proiectul noii legi a pensiilor

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău