Guvernul belgian a fost victima unui masiv atac DDoS, care a doborât cea mai mare parte a infrastructurii guvernamentale – Cronica de Tehnologie

1. Adobe Flash va fi eliminat din Windows 10 începând cu luna iulie. Eliminarea se va face fie prin folosirea instrumentului “Update for Removal of Adobe Flash Player”, care devine un update obligatoriu, fie cu ocazia instalării primului update major pentru Windows 10 din acest an, care va fi livrat chiar începând cu luna asta. (Profit.ro)

2. Twitter a cumpărat Scroll, un serviciu de subscripții care se potrivește ambițiilor platformei sociale de a vinde abonamente. Scroll blochează reclamele de pe site-urile de știri în schimbul unui abonament de $5 pe lună și împarte veniturile cu publisherii. Urmare a achiziției, Nuzzel, un interesant serviciu de newslettere, deținut de Scroll, se va închide. (Profit.ro)

3. Galaxy S8 rămâne fără suport oficial, la patru ani de când fost lansat – flagship-ul celor de la Samsung tocmai a primit ultimul update de securitate. În piața smartphone-urilor cu Android, patru ani de update-uri înseamnă mult. (The Verge)

4. Serviciul de internet prin satelit, Starlink, are deja jumătate de milion de precomenzi, spune Elon Musk, care nu crede că vor exista probleme tehnice în satisfacerea cererii mari. Musk se așteaptă ca dificultățile să apară doar în marile orașe, acolo unde densitatea de utilizatori este foarte mare. (Reuters)

5. Doi senatori democrați au propus crearea unui fond de $73 de miliarde pentru înlocuirea tuturor celor aproximativ 70.000 de autobuze care tranzitează SUA cu unele electrice. Cei doi au arătat că doar 2% din autobuzele americane sunt electrice și estimează că se va cheltui între $850,000 și $900,000 pe un autobuz cu baterie electrică și $1 milion pe unul cu hidrogen. (Reuters)

6. Guvernul belgian a fost victima unui masiv atac DDoS, care a doborât cea mai mare parte a infrastructurii guvernamentale. Ținta a fost Belnet, un ISP finanțat de guvern. Se estimează că au fost afectate rețelele a peste 200 de organizații guvernamentale, inclusiv portalul de programări pentru vaccinarea anti COVID-19. (The Record)

7. Bolt lansează Bolt Drive în Europa, un serviciu de car sharing cu închirieri auto pe perioade scurte. Serviciul în care Bolt va investi €20 de milioane, va debuta cu un proiect pilot în Tallinn, capitala Estoniei. (News.ro)

8. Valoarea Dogecoin a crescut marți cu 40%, devenind a patra cea mai mare criptomonedă, după ce a crescut cu 11.000% de la începutul anului. Moneda lansată ca o glumă are acum o valoare de piață de $69 de miliarde. (CNBC)

9. Dell a lansat un patch pentru o gaură de securitate veche de 12 ani, dar descoperită recent, care afectează sute de milioane de computere vândute de companie. Vulnerabilitatea poate fi exploatată doar local, dar conferă atacatorului control complet asupra PC-ului. (The Record)

10. Google și-a anunțat, din greșeală, viitoarea pereche de căști, Pixel Buds A-Series, pe Twitter. Postarea a rămas online în jur de 10 minute, înainte ca cineva din partea companiei americane să-și dea seama de greșeală și să o șteargă. (9to5google)

Ți-ar mai putea plăcea
Autoritățile americane analizează achizițiile făcute de Facebook – Cronica de Tehnologie
Microsoft a prezentat Windows 11 SE, un nou rival pentru Chrome OS, împreună cu un laptop pentru educație – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău