Guvernul britanic a cerut o nouă amânare a Brexitului – Cronica dimineții

1. Guvernul britanic a cerut aseară o nouă amânare a Brexitului, într-o scrisoare adresată Uniunii Europene. Este a treia cerere de amânare cerută de britanici. Premierul Boris Johnson nu a semnat cererea, dorind să-și arate în acest fel opoziția sa față de orice întârziere privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, prevăzută în mod normal pentru 31 octombrie. (WSJ)

2. În Republica Moldova au loc azi alegeri locale generale, primul scrutin electoral după venirea la guvernare a unei coaliţii compuse din socialiştii proruşi ai preşedintelui Igor Dodon şi Blocul ACUM, declarat proeuropean. (Hotnews)

3. Lufthansa se confruntă astăzi, de la 5 la 11, cu o grevă a echipajului de cabină. Toate zborurile cu plecare din Germania vor fi afectate. (Bloomberg)

4. Şeful Guvernului catalan, Quim Torra, a încercat ieri să dialogheze cu prim-ministrul spaniol în funcţie, Pedro Sánchez, însă nu a primit un răspuns. Guvernul central îi solicită lui Torra să condamne mai întâi violenţele din Barcelona, iar apoi vor discuta. (News.ro)

Promo: Celebrul economist american Nouriel Roubini vine în România pe 11 noiembrie, pentru un eveniment organizat de Profit.ro. Detalii despre conferință găsiți aici.

5. John Kasich, fost senator de Ohio, care a concurat împotriva lui Donald Trump în cursa internă a Republicanilor pentru stabilirea candidatului la președinție, a declarat că susține cererea de demitere a președintelui. (CNN)

6. Randamente de la începutul anului:
Bitcoin: +104%
NASDAQ: +22%
DAX: +20%
S&P 500: +19%
Oil: +18%
Dow Jones: +15%
TSX: +14%
Gold: +14%
Nikkei: +12%
FTSE 100: +6%

7. Facebook a ajuns la un acord cu News Corp, compania care deține The Wall Street Journal și New York Post, pentru a publica știrile din ziarele sale în noua secțiune de news de pe rețeaua socială. Facebook a mai încheiat acorduri similare cu Washington Post, BuzzFeed News și Business Insider. (WSJ)

8. Popularitatea premierului canadian Justin Trudeau a scăzut sub cea a președintelui Trump. Mâine vor avea loc alegeri generale în Canada. (Bloomberg)

9. Cercetătorii din China au descoperit că există o legătură între nivelul poluarii și riscul pierderii unei sarcini. (NYTimes)

10. În Marea Britanie, dependenții de alcool generează 68% din veniturile industriei. (TheEconomist)

Fotografia dimineții – Actrița Selma Blair a vorbit la Summitul Time 100 Health despre lupta sa cu scleroza multiplă. Craig Barritt/GETTY IMAGES foR TIME 100 HEALTH SUMMIT:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Mita de $1 miliard in Venezuela
SUA au trecut de jumătate de milion de decese cauzate de Covid-19 – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău