Lenovo a prezentat un concept de laptop cu ecran transparent – Cronica de Tehnologie

1. Samsung a anunțat că va prezenta la târgul Mobile World Congress primul inel inteligent al companiei. Fără să ofere, deocamdată, alte detalii, producătorul coreean spune că acesta va oferi experiențe personalizate, cu ajutorul inteligenței artificiale. (Profit.ro)

2. Lenovo a prezentat un concept de laptop cu ecran transparent – un nivel de transparență suficient pentru a vedea atât elementele interfeței grafice, cât și ceea ce există în spatele ecranului. În ciuda faptului că este compus din mai multe straturi, ecranul este și foarte subțire. (News.ro)

3. Transportul aerian electric câștigă teren și este așteptat să revoluționeze mobilitatea urbană spre finele decadei. Mai multe companii, printre care Supernal, Wisk și Eve Air Mobility, au prezentat la Singapore Airshow astfel de vehicule electrice cu decolare și aterizare pe verticală. (CNBC)

4. Mai multe incidente provocate de mașinile autonome Waymo au stârnit îngrijorarea oficialilor publici din Statele Unite. Într-un timp scurt, acestea au lovit un biciclist, o camionetă și o poartă de acces. (National Post)

5. Apple a evaluat dezvoltarea mai multor dispozitive purtabile noi, printre care un inel de fitness, o pereche de ochelari inteligenți și adăugarea de camere și funcții de AI căștilor AirPods. Însă, niciunul din aceste produse nu s-ar afla în prezent în dezvoltare. (Bloomberg)

6. Astăzi începe Mobile World Congress 2024, cel mai important târg de telefoane și rețelistică al anului. Aici sunt așteptate să fie lansate mai multe smartphone-uri, dar și alte produse și concepte cu promisiunea unor funcții bazate pe AI. (The Verge)

7. În 2018, Microsoft a vrut să vândă Bing către Apple, conform mărturiei depuse de un reprezentat Google în instanță. Apple, însă, nu a fost mulțumită de calitatea rezultatelor și de faptul că Microsoft investește în căutare mai puțin decât Google. (Profit.ro)

8. TSMC și-a deschis prima fabrică de cipuri din Japonia. Până la finele anului, aici vor fi dezvoltate cipuri de 12 și 28 de nanometrii, pentru electronice și mașini, care vor fi folosite de Sony și Renesas. (Nikkei)

9. La o lună după intrarea pe piața chineză, Honor lansează smartphone-ul Magic 6 Pro (€1,300) la nivel global. Acesta promite o serie de funcții de AI – una dintre acestea poate deschide automat aplicația corespunzătoare notificării la care se uită utilizatorul. (Profit.ro)

10. Xiaomi a venit la MWC cu două din cele trei smartphone-uri care compun seria Xiaomi 14 și care au fost anterior lansate în China. În Europa, Xiaomi 14 va costa începând de la €1.000, iar pentru Xiaomi 14 Ultra producătorul chinez cere nu mai puțin de €1,500. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
În Australia se pregătește testarea pe oameni a unui așa-numit ochi bionic – Cronica de Tehnologie
Alphabet renunță la Loon, divizia care vroia să vândă servicii de internet folosind baloane – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău