Guvernul extinde până la 25 octombrie termenul pentru suspendarea popririlor și executărilor derulate de către ANAF – Cronica dimineții

1. Odată cu încheierea școlii va înceta măsura de sprijin care a fost instituită pe perioada suspendării școlilor, în starea de urgență și de alertă, care a permis unui părinte să poată să stea acasă cu copiii săi, beneficiind de plata a 75% din salariu. (Profit.ro)

2. Premierul Ludovic Orban a declarat că ”starea de alertă este indispensabilă pentru a menţine toate reglementările care sunt necesare pentru a garanta protecţia sănătăţii şi vieţii cetăţenilor”, Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă urmând a fi adoptată săptămâna viitoare. Orban susţine că ”decizia de prelungire a stării de alertă nu are un conţinut politic”, fiind bazată pe datele specialiştilor. (News.ro)

3. Moscova a acuzat politicienii de la București că plagiază și nu sunt capabili să gândească independent. Reacția vine după ce noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării pentru 2020-2024, adoptată de CSAT, vorbește despre comportamentul agresiv al Rusiei, care contribuie la deteriorarea stabilității regionale. (Hotnews)

Una din Cronica de Business: Gigantul social media Facebook ar vrea să-și facă un fond de investiții propriu prin care să finanțeze startup-uri de tehnologie. (Startup Cafe)

4. Guvernul extinde până la 25 octombrie termenul pentru suspendarea popririlor și executărilor derulate de către ANAF, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Termenul actual este de 25 iunie. (Profit.ro)

5. Acţiunile europene şi americane au încheiat tranzacţiile de joi în scădere puternică, iar Wall Street a consemnat cea mai slabă evoluţie din ultimele trei luni. Reacția investitorilor vine după comentariile referitoare la economie ale Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite şi temerile legate de declanşarea unui al doilea val de infecţii cu coronavirus. (News.ro)

6. Depozitele bancare ale gospodăriilor din primele patru mari economii din zona euro (Germania, Franța, Italia, Spania) au crescut cu peste 100 de miliarde de euro în lunile martie și aprilie, de trei ori mai mult decât ritmul mediu de creștere înregistrat în ultimul deceniu. (Profit.ro)

Promo: Mercedes-Benz Vito Furgon si Tourer, Sprinter 3,5t si 5t, Clasa V si Clasa X din stoc cu rate de leasing gratuite 4 luni, asigurare CASCO gratuita 6 luni si pachetul de 6 revizii cu 25% discount, pana la 30 septembrie. Oferta este supusa unor termene si conditii si este valabila prin Mercedes-Benz Leasing IFN S.A. Detalii la partenerii autorizati.

7. Procurorii italieni îl vor audia azi, la Bergamo, pe premierul Conte după ce rudele victimelor care au decedat din cauza Covid-19 au acuzat guvernul de neglijență. (BBC)

8. Oamenii de știință au reușit, la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), să observe pentru prima oară în spațiu a cincea stare a materiei, o performanță a fizicii cuantice care va ajuta la înțelegerea mai exactă a acestei mecanici fascinante care guvernează lumea microscopică. (Hotnews)

9. Meciurile echipelor Dinamo și FC Botoșani, din Liga 1 la fotbal, au fost amânate după ce magazionerul respectiv doctorul echipei au fost testați pozitiv la noul virus. Liga 1 ar fi trebuit să se reia în această seară cu meciul dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani.

10. Lady Antebellum, trupa americană care cântă country music, a anunțat că și-a schimbat numele în Lady A. Antebellum este un termen folosit pentru a descrie cultura din sudul Statelor Unite, din perioada de dinaintea Războiului Civil, când sclavia era permisă. (Reuters)

Fotografia dimineții – Coperta revistei BusinessWeek de săptămâna viitoare:

Ți-ar mai putea plăcea
2000 de români plecați la muncă în strainătate s-au întors în țară anul acesta – Cronica dimineții
Cheltuielile cu salariile bugetarilor s-au dublat în ultimii 4 ani – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău