Guvernul Statelor Unite vrea să interzică zborul dronelor chinezești – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft a avut venituri de $36,9 miliarde în ultimul trimestru, în creștere cu 14% YOY. Profitul companiei a crescut cu 38%, ajungând la $11,6 miliarde. A scăzut divizia de gaming cu 21% YOY, care a avut venituri de $3,4 miliarde. (VentureBeat)

2. Facebook a ajuns la 1,66 miliarde de utilizatori activi zilnic, în creștere cu 9% față de anul anterior. Numărul de utilizatori lunari a crescut cu 8%, ajungând la 2,5 miliarde. (Facebook)

3. Apple va lansa mai multe produse în prima jumătate a acestui an, printre care un urmaș al lui iPhone SE, o noua versiune de iPad Pro, laptopuri noi și căști wireless high-end. (MacRumors)

4. Facebook trebuie să plătească $550 milioane în urma unui proces în care fost acuzată că a colectat date personale pentru recunoașterea facială fără să-și înștiințeze utilizatorii, încălcând legislația din Illinois. (Profit.ro)

5. Guvernul Statelor Unite vrea să interzică, cu unele excepții, zborul dronelor chinezești sau care au componente produse în China, de teama spionajului. Departamentul de Interne american are în uz în jur de 800 de drone care cad sub incidența acestei legi. (WSJ)

6. Oamenii de știință au calculat că un material dintr-un meteorit care a căzut pe Pământ în 1969 predatează sistemul nostru solar și contrazice cunoștințele actuale despre călătoriile interstelare. Cercetătorii au crezut până acum că așa-numitele grăunțe presolare (materiile mai vechi decât sistemul nostru solar) nu pot supraviețui condițiilor din mediul pe care care-l traversează până la noi, iar descoperirea îi va determina și să reevalueze teoriile despre formarea sistemului nostru solar. (Science Alert)

7. Telescopul solar Daniel K. Inouye a realizat cea mai fidelă filmare a suprafeței Soarelui realizată vreodată, în care se observă, pentru prima oară, caracteristici care măsoară 30 kilometri. (National Science Foundation)

8. Doi sateliți, unul lansat de Statele Unite în 1967 și un telescop spațial dezafectat lansat în 1983, sunt foarte aproape să se ciocnească la o altitudine de aproximativ 900 kilometri deasupra orașului american Pittsburgh. (USA Today)

9. Samsung a lansat prima tabletă cu 5G, o versiune de Galaxy Tab S6 care, altfel, nu diferă cu nimic de modelul lansat anul trecut. Pentru început, este disponibilă doar în Coreea de Sud, unde costă aproximativ 3.666 lei. (Profit.ro)

10. Lime poate detecta când trotinetele sale merg pe trotuar, folosind senzori și AI, cu o acuratețe de 95%. Când o călătorie este realizată pe trotuar în mai mult de jumătate de timp, utilizatorul va primi o notificare în care i se amintește că trebuie să respecte legea. (Cnet)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a amânat cu o lună lansarea primei versiuni beta de Android 11 – Cronica de Tehnologie
Samsung a prezentat Galaxy Note10 – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău