YouTube a anuntat că a plătit peste $3 miliarde anul trecut industriei muzicale – Cronica de Tehnologie

1. Industria de securitate cibernetică se confruntă cu o lipsă acută de oameni, pe care încearcă să o compenseze prin automatizare. Conform unui studiu făcut în 11 țări, ar mai fi nevoie de 4 milioane de angajați pe lângă cei 2,8 milioane care lucrează acum. Se estimează că până în 2024 industria de securitate cibernetică va ajunge să valoreze $244 miliarde. (VentureBeat)

2. Nu există foarte multe dovezi care să arate că soneriile inteligente Ring contribuie la reducerea infracționalității – este concluzia interviurilor realizate în 40 de secții de poliție din 8 state americane. În 13 jurisdicții nu s-a făcut nici măcar un arest cu ajutorul filmărilor realizate de camerele Ring. (NBCNews)

3. YouTube a anuntat că a plătit peste $3 miliarde anul trecut industriei muzicale. Suma include atât venituri generate de reclame, cât și de abonamente. (Profit.ro)

4. Google Maps afișează versiuni diferite ale hărților sale în anumite țări, pentru a face pe plac autorităților locale. Granițele și alte caracteristici pot diferi în funcție de țara din care este folosit serviciul. (Washington Post)

5. Apple nu este mulțumită de antena 5G oferită de Qualcomm pentru iPhone-urile de anul acesta, astfel că a început să lucreze în paralel la o antenă proprie. (Profit.ro)

6. Mark Zuckerberg ar vrea ca Facebook să aibă parte de o reglementare de strictețe intermediară – între libertatea companiilor de comunicații și strictețea cu care este reglementată presa. (Reuters)

7. Google spune că modificările de kernel pe care Samsung și alți producători de smartphone-uri le aduc Android-ului contribuie la crearea unor breșe suplimentare de securitate. (ZDNet)

8. Numărul aplicațiilor de Android care accesează listele de apeluri și mesaje a scăzut anul trecut cu 98%, datorită unei reguli impuse de Google în octombrie 2018. Restul de 2% sunt aplicații care chiar au nevoie de drepturile respective de acces pentru a-și îndeplini funcțiile. (Profit.ro)

9. HQ, producătorul jocului HQ Trivia, se închide. HQ Trivia s-a lansat în 2017 și avea milioane de utilizatori, însă compania s-a lovit de mai multe probleme în 2018, inclusiv moartea co-fondatorului Colin Kroll. (CNN)

10. Sony se confruntă cu un cost mare de producție al consolei PS5, a cărei dezvoltare costă $450 pentru o unitate. Memoriile reprezintă în mod special o problemă, din cauza cererii foarte mari generate de producătorii de telefoane care se pregătesc să lanseze multe modele cu 5G. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Unul din fondatorii rețelei Ethereum iese din zona de crypto pe motive de siguranță personală – Cronica de Tehnologie
40% din site-urile web folosesc acum WordPress – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău