SoftBank vinde acțiunile pe care le avea la Wag, un startup care organizează plimbarea câinilor – Cronica de Tehnologie

1. 5 orașe americane au reușit să profite cel mai bine de pe urma companiilor de tehnologie: San Francisco, San Jose, Seattle, San Diego și Boston. Acestea au câștigat cele mai multe job-uri în perioada 2005 – 2017, conform unui studiu. (Wired)

2. Google va actualiza periodic smartphone-urile din seria Pixel cu așa-numite “feature drops” – un întreg set de facilități noi. Primul astfel de pachet aduce, printre altele, opțiuni noi pentru prelucrarea imaginilor în Google Photos, blocarea silențioasă a apelurilor automatizate și îmbunătățiri pentru apelurile video făcute cu Google Duo. (Google)

3. Iranul va extinde acoperirea propriului intranet, pentru ca cetățenii săi să nu mai folosească “rețelele străine”. Intranetul Iranian este controlat de guvern, ceea ce ridică suspiciuni privind cenzura. (Cnet)

4. Oculus Quest este prima cască de VR cu hand tracking nativ, o facilitate care elimină necesitatea folosirii controller-elor pentru manipularea și interacțiunea cu obiectele din mediul virtual. Facilitatea experimentală va putea fi folosită de dezvoltatori printr-un SDK ce va deveni disponibil în săptămânile următoare. (ArsTechnica)

5. Peste 750.000 de cereri pentru eliberarea certificatelor de naștere au fost expuse pe un server AWS. Datele de identificare complete ale aplicanților americani au putut fi accesate din cauza lipsei celor mai elementare măsuri de securitate. (TechCrunch)

6. Utilizatorii de iPhone vor putea folosi începând cu zilele următoarea funcția Incognito Mode din Google Maps. Opțiunea, care a fost lansată mai întâi pe Android, permite întreruperea înregistrării și salvării istoricului, asemenea funcției similare din browser-ele web. (VentureBeat)

7. SoftBank vinde acțiunile pe care le avea la Wag, un startup care organizează plimbarea câinilor cu ajutorul unei aplicații. Compania japoneză deținea aproape jumătate din acțiunile Wag, prin Vision Fund. (FT)

8. Apple îl dă în judecată pe fostul arhitect principal al procesoarelor pentru iPhone și iPad, Gerard Williams. Acesta este acuzat că a încălcat clauzele contractuale prin plecarea la Nuvia, companie care dezvoltă procesoare pentru centrele de date. (The Register)

9. Vânzările de wearables au ajuns la 84.5 milioane unități în Q3 2019, în creștere cu 94.6% față de anul trecut. Hearables (diferite tipuri de căști inteligente) dețin 48.1% din piață (+242% YoY), fiind urmate de brățări (22.7% din piață) și smartwatch-uri (20.9% din piață). (IDC)

10. Activiștii LGBT acuză Facebook că afectează sănătatea publică, prin dezinformările pe care le răspândește prin intermediul reclamelor. Activiștii spun că refuzul Facebook de a elimina aceste reclame creează o adevărată criză în sănătate. (Washington Post)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronică de Tehnologie – Suportul pentru Windows 7 va înceta în Ianuarie anul viitor
NYTimes: Statele Unite ar fi atacat rețeaua electrică a Rusiei cu un malware – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău