Hackerii au spart serverele de e-mail ale FBI – Cronica de Tehnologie

1. Hackerii au spart serverele de e-mail ale FBI și au trimis cel puțin 100.000 de mesaje, ca și cum ar fi din partea FBI, avertizând în legătură cu un posibil atac cibernetic. Atacul cibernetic era pus (de hackeri) pe seama lui Vinny Troia, șeful pe cercetare în securitate al companiilor NightLion și Shadowbyte. (BleepingComputer)

2. Numărul troienilor de banking a crescut cu 80% YoY în prima jumătate a anului. Europa și America Latină sunt cele mai vizate regiuni și mult mai mulți troieni vizează Android, din cauza deschiderii mai mari a sistemului de operare, decât iOS. (News.ro)

3. IBM anunță că a ajuns la un nivel de performanță în quantum computing care nu poate fi atins niciodată, în oricât de mult timp, de sistemele clasice. Procesorul Eagle al companiei a trecut pragul de 100 qubits, ajungând la 127 qubits. (Axios)

4. Other World Computing anunță că a creat cel mai rapid și cel mai încăpător SSD pe PCIe din lume. Accelsior 8M2 atinge viteze maxime de 26.000MB/s și are o capacitate maximă de stocare de 64TB ($12,999). Acesta este compatibil cu sistemele pe Windows și Linux, dar și cu MacBook Pro-urile din 2019. (Digital Trends)

5. AMD anunță că a descoperit 50 de găuri de securitate în procesoarele EPYC și soluțiile grafice de Windows. 23 dintre acestea sunt marcate ca fiind foarte îngrijorătoare. Totodată, Intel a anunțat că a descoperit 25 de vulnerabilități în produsele sale, acestea având o plajă mult mai largă de răspândire, de la procesoare, la conexiuni wireless. (The Register)

6. Cota de piață a procesoarelor ARM a crescut în ultimul an de 2% la 8%. Creșterea vine ca urmare a lansării, începând de anul trecut, a produselor Apple cu procesoare ARM dezvoltate intern, după despărțirea de Intel. Tranziția Apple se produce mult mai rapid decât era de așteptat, susțin analiștii. (The Register)

7. Facebook a anunțat mai multe funcții de shopping noi, în frunte cu Shops in Groups. Administratorii vor putea crea magazine pentru grupurile pe care le gestionează și tot aceștia vor decide cum vor fi folosiți banii câștigați astfel. Alte noutăți sunt recomandările de produse și sesiunile live de shopping transmise, simultan, pe pagina creatorilor și a magazinelor. (Profit.ro)

8. Bitcoin a realizat primul upgrade important de cod din 2017 până în prezent. Taproot introduce semnăturile Schnorr, care fac ca tranzacțiile complexe să arate precum cele obișnuite, îmbunătățind, astfel, securitatea și intimitatea tranzacțiilor. (The Block)

9. Getir, startup-ul turc considerat inventatorul livrărilor în 10 minute, se lansează în SUA. Acesta este disponibil în Chicago, urmând să se lanseze, până la finele anului, în New York și Boston. (Reuters)

10. Algoritmul folosit de Facebook știe mai bine ce vor utilizatorii decât știu aceștia înșiși, arată studiile interne ale companiei americane. Astfel (și nu doar în cazul Facebook), algoritmul contribuie la creșterea timpului petrecut de utilizatori în cadrul rețelei, afișând conținut mai interesant decât feed-ul cronologic. (Washington Post)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a lansat o versiune beta publică a sistemului de operare macOS Monterey – Cronica de Tehnologie
40 din cele mai profitabile 100 de jocuri mobile pe luna trecută au dezvoltatori chinezi – Cronica de Tehnologie