Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, își încheie mandatul – Cronica serii

Cronica 30 – România în 1997 (Link)

1. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că a amânat pentru 21 februarie 2020 procesul în Dosarul Revoluţiei şi a făcut precizări cu privire la condiţiile speciale în care s-a derulat primul termen în condițiile în care sute de persoane au fost astăzi prezente la primul termen. (News.ro)

2. 76% dintre europeni consideră că moneda unică este benefică pentru Uniunea Europeană. Este cel mai ridicat procent de la introducerea monedelor și bancnotelor euro, în 2002. (Profit.ro)

3. Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit, vineri, în vizită de rămas bun, la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), pe Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti. Klemm își încheie mandatul urmând a fi înlocuit de avocatul Adrian Zuckerman, validat de Senatul american. (News.ro)

4. Numărul copiilor care au murit de pneumonie, ultima boală a sărăciei, a scăzut de la 6410 pe zi, în 1990, la 2216 pe zi, în 2017. (Link)

5. Rata șomajului în formă ajustată sezonier a scăzut la 4% în luna octombrie 2019, de la 4,1% în luna precedentă. (Profit.ro)

6. Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a scăzut cu peste 26,42% în primele 10 luni din 2019, comparativ cu perioada similară din anul anterior, la 5.170 de insolvențe. (Profit.ro)

7. Mai mult de o treime dintre review-urile postate pe marile siteuri sunt false, generate de roboți sau de oameni plătiți pentru a scrie astfel de comentarii. (WSJ)

8. Doar 20% dintre români au făcut achiziții online în 2018, față de o medie de 60% înregistrată în Uniunea Europeană (UE). România se află pe ultimul loc în UE, în fața noastră fiind Bulgaria, unde un procent de 21% din populație a făcut achiziții online. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Parlamentul European este prima instituție comunitară sancționată pentru modul în care procesează datele personale, din cauza colaborării cu NationBuilder, o companie americană, în cadrul unei campanii de încurajare a votării la alegerile din primăvară. (TechCrunch)

9. Numărul avorturilor în rândul femeilor americane cu vârsta între 15 și 44 de ani este în scădere. Între 2007 și 2016 scăderea a fost de 45%.

10. Baby Yoda, personajul introdus de Disney+ în serialul „The Mandalorian”, are aproape de două mai multe interacțiuni în social media/știri decât orice candidat democrat care vrea să câștige nominalizarea partidului pentru alegerile prezidențiale de anul viitor. (Axios)

Promo: Oferte exclusive de la BMW Auto Cobălcescu. Livrare imediată, TVA & Roți de iarnă cadou. (Link)

Fotografia serii – Protestatarii din Hong Kong îi mulțumesc președintelui Trump pentru semnarea rezoluției de susținere a democrației. Ei folosesc o imagine publicată de Trump pe Twitter. Chris McGrath/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Bonurile de masă pentru persoanele care vaccinează anti-Covid ar putea fi eliberate din luna septembrie – Cronica serii
Austria se opune începerii negocierilor de aderare accelerată la UE cu Ucraina şi Republica Moldova – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău