HiSky va opera zboruri pe ruta București – New York din iunie 2024 – Cronica de Turism

1. Compania aeriană HiSky va opera zboruri pe ruta București – New York începând din 7 iunie 2024, cu o frecvență de patru zboruri pe săptămână, in zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă. Prețurile încep de la 349 de euro pe sens, însă în acest tarif este inclus doar un bagaj mic de mână. (HiSky)

2. CFR Călători a anunțat că, începând din 1 ianuarie 2024, abonamentele săptămânale și lunare vor fi comercializate în format digital. Astfel, la prima achiziție a unui astfel de abonament, călătorul va obține un „card de transport” sau un cod QR asociat telefonului mobil, pentru ca ulterior încărcarea abonamentelor să se realizeze online. (Agerpres)

3. Compania aeriană Tarom a anunțat o ofertă de Crăciun valabilă până în 31 decembrie cu tarife promoționale către numeroase destinații europene. Cele mai mici prețuri încep de la 129 de euro dus-întors pentru zboruri spre Atena, Belgrad, Istanbul, Chișinău, Salonic și Sofia. Prețurile sunt valabile dacă biletele sunt cumpărate pentru perioada 15 ianuarie – 31 martie 2024. (Tarom)

4. Amsterdam intenționează să relocheze Cartierul Roșu într-un complex numit „Centrul Erotic” situat în afara centrului orașului. Decizia se bazează pe dorința autorităților locale de a reduce numărul turiștilor „petrecăreți” din centrul orașului. (Schengen Visa Info)

5. Autoritățile locale din Paris au anunțat că taxa turistică va fi triplată pe parcursul Jocurilor Olimpice de anul viitor. În prezent, taxa variază între 0,25 – 5 euro pe noapte în funcție de numărul de stele al hotelului, astfel că în timpul Jocurilor Olimpice va fi cuprinsă între 0,75 – 15 euro. (Schengen Visa Info)

6. Aproape 300 de kilometri de cale ferată modernizată vor fi inaugurați în cursul anului 2024. Cel mai important tronson este Sighișoara – Coșlariu cu o lungime de peste 166 de kilometri, iar pe listă figurează și podul peste râul Argeș reconstruit pe ruta București – Giurgiu, parte a unui tronson de aproape 13 kilometri. (Club Feroviar)

7. Grecia va oferi tururi ghidate exclusiviste la celebra atracție Acropole din Atena pentru persoanele care doresc să evite aglomerația. Tururile vor începe în aprilie 2024 și se vor desfășura în afara programului obișnuit cu cel mult 4 grupuri de câte 5 persoane simultan. Prețul unui tur ghidat va fi de 5.000 de euro per grup. (Profit)

8. Travelator propune o vacanță în Cipru pentru 150 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air pe ruta București – Larnaca pentru 48 de euro și 5 nopți de cazare în cameră dublă la San Remo Hotel pentru 161 de euro. Perioada călătoriei este 30 ianuarie – 4 februarie. (Travelator)

9. Un sindicat important al mecanicilor de locomotivă din Germania a aprobat continuarea grevei „pe termen nelimitat” și în cursul anului 2024. Operatorul de stat Deutsche Ban a anunțat deja că pasagerii trebuie să se aștepte la întârzieri semnificative și anulări pe parcursul grevelor. La precedenta grevă, 80% dintre trenurile de lung parcurs au fost anulate. Mecanicii solicită reducerea programului de lucru de la 38 la 35 de ore pe săptămână fără reducerea salariului. (Schengen Visa Info)

10. Aeroportul Heathrow din Londra va construi un nou sistem pentru bagaje la Terminalul 2, care va fi capabil să gestioneze 31.000 de bagaje pe zi. Lucrările sunt programate să dureze 6 ani. În prezent, sistemul de bagaje al aeroportului funcționează în Terminalul 1, care a fost închis pentru pasageri în 2015. (Business Traveller)

Ți-ar mai putea plăcea
UE recomandă eliminarea tuturor restricțiilor de călătorie pentru persoanele cu certificat european digital – Cronica de Turism
Bulgaria și Lituania elimină restricțiile, Germania le prelungește – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău