CFR Călători introduce trenuri suplimentare spre litoral, unde sunt așteptați 75.000 de turiști de 1 mai – Cronica de Turism

1. CFR Călători va suplimenta numărul de trenuri spre și dinspre litoral în perioada 27 aprilie – 2 mai, ca urmare a cererii mari de bilete pentru vacanța de 1 mai. Astfel, vor exista mai multe trenuri directe spre litoral de la București, Iaşi, Suceava, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Brașov. (CFR Călători)

2. Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România anticipează peste 75.000 de turiști pe litoral în mini-vacanța de 1 mai. Costinești va atrage peste 50.000 de turiști datorită festivalului “Beach, Please”, în timp ce la Mamaia se estimează circa 30.000 de turiști, iar în Vama Veche vor fi până la 8.000 de turiști. (News.ro)

3. Operatorul de transport în comun din Cluj-Napoca va introduce în 2 mai o linie expres de autobuz cu indicativul A1E de la aeroportul din Cluj-Napoca până la Piața Mihai Viteazul din centrul orașului. Autobuzul va opri la terminalul de plecări și la terminalul de sosiri, iar programul va fi adaptat în funcție de programul zborurilor. Prețul unei călătorii este de 6 lei și va putea fi achitat direct în autobuz cu orice card bancar. (Cluj24)

4. Reprezentanții aeroportului din Viena au confirmat că, în unele situații, pasagerii români care zboară din România cu escală la Viena sunt nevoiți să treacă din nou prin controlul de securitate al bagajelor, deși în mod normal acest lucru nu ar trebui să se întâmple, întrucât aeroporturile românești sunt clasificate ca “One-Stop Security Ready”. Oficialii susțin că acest lucru se întâmplă atunci când avioanele din România aterizează la Terminalul 3 al aeroportului din Viena, acolo unde pasagerii români se amestecă cu pasageri care provin din afara Europei. (Digi24)

5. Compania aeriană Dan Air a vândut până acum bilete în valoare de peste 700.000 de euro pentru cele șapte rute pe care le va opera de pe aeroportul din Brașov începând din 15 iunie, iar cele mai solicitate destinații sunt Londra, Barcelona și Budapesta. În schimb, nu există cerere pentru Milano, motiv pentru care compania va decide la jumătatea lunii mai dacă va anula această rută. (Boarding Pass)

6. CFR Călători va anula parțial două rute de trenuri în perioada 25 iunie – 2 iulie, pentru lucrări de întreținere la infrastructura feroviară. Astfel, trenul internațional Brașov – Budapesta va fi anulat pe distanța Brașov – Arad și retur, iar trenul Constanța – Simeria – Arad va fi anulat pe ruta Simeria – Arad și retur. (CFR Călători)

7. Aeroportul din Praga va începe anul viitor să înlocuiască sistemele de securitate cu unele moderne care vor permite călătorilor să treacă de control fără să mai scoată dispozitivele electronice din bagaje și fără să-și mai limiteze cantitatea de lichide la 100 mililitri pe ambalaj. Relaxarea condițiilor se va face însă gradual până la finalizarea upgrade-ului, programat în 2026. (Schengen Visa Info)

8. O analiză realizată de serviciul AirDNA arată o creștere cu 77% a rezervărilor turistice în Europa pentru luna septembrie comparativ cu anul trecut, în contextul în care rezervările pentru iunie sunt cu numai 13% mai mari, iar creșterea medie pentru intervalul iunie – septembrie este de 40%. Cele mai mari creșteri de rezervări pentru luna septembrie se înregistrează în Polonia (161%), Croația (129%) și Grecia (96%). Datele sugerează că turiștii vor să evite aglomerația tipică din luna august, chiar dacă în septembrie vremea nu este la fel de caldă. (Profit)

9. Numărul de pasageri de pe aeroporturile din România a crescut cu 6% în primele trei luni ale anului comparativ cu perioada similară din 2019, ultimul an pre-pandemic, la 4,95 milioane. Peste 62% dintre pasageri au fost înregistrați pe aeroportul Henri Coandă din București, iar pe următoarele locuri în top se află aeroporturile din Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Suceava. (Boarding Pass)

10. Wizz Air susține că va ajunge la o cotă de piață de cel puțin 53% pe piața aeriană din România până la sfârșitul acestui an, ca urmare a faptului că a preluat o mare parte dintre rutele deservite anterior de Blue Air. Înainte de falimentul Blue Air, cota de piață a Wizz Air era de circa 40%. (Profit)

Ți-ar mai putea plăcea
Reducerea acordată studenților pentru biletele de tren crește de la 50% la 90% – Cronica de Turism
România va introduce formularul de călătorie PLF începând din 20 decembrie – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău