Houseparty a avut 50 milioane de utilizatori noi în martie – Cronica de Tehnologie

1. Apple a anunțat iPhone SE, un smartphone care folosește designul de iPhone 8, dar are în dotare A13 Bionic, chipset-ul care se regăsește și pe iPhone 11. Prețurile pentru smartphone-ul cu ecran de 4.7 inch încep de la $399. (Profit.ro)

2. Amazon va închide cele 10 depozite din Franța, în care lucrează 10.000 de oameni, cel puțin până pe 20 aprilie. Decizia vine după ce un tribunal i-a interzis să mai livreze comenzi care nu sunt esențiale. (Reuters)

3. Houseparty a avut 50 milioane de utilizatori noi în martie, de aproximativ 70 de ori mai mult decât înainte de pandemie. Aplicația a ocupat locul 1 în categoria Social din 82 de țări, iar în 16 țări a fost pe primul loc la general. (Profit.ro)

4. Google lansează o secțiune de aplicații pentru copii, în care se vor regăsi aplicații despre care compania americană spune că sunt recomandate de profesori. În descrierea acestora se vor regăsi și motivele pentru care profesorii le consideră bune pentru cei mici. (Profit.ro)

5. Startup-urile din zona de inteligență artificială din Statele Unite au primit în primul trimestru al anului investiții în valoare de $6.9 miliarde, un ritm care, în condiții normale, ar fi adus o creștere anuală semnificativă. (VentureBeat)

6. Microsoft și GE Healthcare au lansat un instrument de monitorizare a pacienților care au COVID-19 cu stocarea datelor în cloud. Până anul viitor, spitalele vor plăti pentru acest sistem doar costurile de instalare. (TechCrunch)

7. Statul Washington a dat în judecată Facebook pentru încălcarea legislației privind reclamele politice. Este al doilea proces intentat de Washington împotriva Facebook, după cel din 2018, în urma căruia compania americană trebuia să mențină o bază de date publică a reclamelor politice sau să nu le mai afișeze deloc. (GeekWire)

8. Grupul G20 avertizează că stablecoin-urile reprezintă un risc la adresa stabilității financiare globale și a publicat 10 recomandări privind reglementarea acestora. (Decrypt)

9. China pregătește lansarea Blockchain Service Network, prima platformă locală de blockchain pentru dezvoltarea aplicațiilor. Eventual, China plănuiește lansarea la nivel global a acesteia. (CoinDesk)

10. Platforma de coding Glitch lansează un abonament prin care dezvoltatorii își pot upgrada proiectele, cu mai mult spațiu de stocare, memorie și request-uri. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Pe 8 martie, Apple ar putea lansa un nou iPhone SE, alături de o nouă versiune a tabletei iPad Air – Cronica de Tehnologie
Doi angajați ai platformei de ecommerce Shopify au furat datele a peste 100 de magazine online – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău