Sute de milioane de modemuri sunt afectate de o vulnerabilitate numită Cable Haunt – Cronica de Tehnologie

1. Sute de milioane de modemuri sunt afectate de o vulnerabilitate numită Cable Haunt, care își are originea în cipurile Broadcom și permite atacatorilor, printre altele, să modifice setări, să editeze firmware-ul și să schimbe DNS-urile. Doar în Europa există în jur de 200 de milioane de modemuri afectate. (News.ro)

2. 5 rețele mobile americane importante, AT&T, T-Mobile, Tracfone, US Mobile și Verizon, sunt vulnerabile la atacuri de tip SIM swapping. Din cauza procedurilor de customer support, atacatorii pot convinge angajații operatorilor să schimbe numărul de telefon al abonatului cu numărul unei cartele proprii. (ZDNet)

3. Statele Unite încearcă să-l convingă pe premierul britanic, Boris Johnson, să decidă interzicerea echipamentelor Huawei. Acestuia i-a fost trimis un dosar realizat de serviciile secrete americane care ar arăta riscurile reprezentate de compania chineză. (FT)

4. Oamenii de știință susțin că există o metodă mult mai ieftină de realizare a infrastructurii de comunicații bazate pe sateliți. Metoda acestora, necesită un număr mic de sateliți, plasați pe o orbită mai înaltă, care ar realiza o acoperire în proporție de 95% a planetei și ar tripla durata de activitate a sateliților. (Inverse)

5. India a demarat o investigație care vizează Amazon și Flipkart, companii care sunt suspectate de încălcarea legislației privind competiția. Cele două ar fi realizat aranjamente exclusive cu anumiți producători de telefoane pentru promovarea acestora în defavoarea celorlalți. (Reuters)

6. Naïo Technologies, un startup care dezvoltă roboți autonomi pentru agricultură, primește o investiție de $15.5 milioane. Compania franceză a livrat până acum 150 de roboți și se pregătește să intre pe piața din Statele Unite. (VentureBeat)

7. Google Cloud va integra IBM Power Systems, în urma unui acord între cele două companii. Până acum infrastructura Power Systems, folosită de numeroase companii, era disponibilă exclusiv în cadrul ofertei pentru cloud a IBM. (TechCrunch)

8. Ruperea unui singur cablu submarin a lăsat Yemenul complet fără internet vreme de mai multe zile și a creat probleme pentru toate țările din zona Mării Roșii. Defectarea cablului Falcon și-a făcut simțite efectele din Arabia Saudită și Kuweit, până în Tanzania. (Wired)

9. Atrium, un startup din zona juridică condus de unul din fondatorii Twitch, concediază majoritatea avocaților și a ajutoarelor acestora pentru a-i înlocui cu tehnologii dezvoltate pentru acest domeniu. Modelul de business al companiei prevede folosirea software-ului pentru eficientizarea operațiunilor. (Axios)

10. Categoria “Just Chatting” din Twitch, pentru conținutul extra-gaming, a fost pentru prima oară, în luna decembrie, cea mai populară secțiune a serviciului de streaming. Aceasta a avut vizionări în ultima lună a anului de 81 milioane de ore. (Wired)

Ți-ar mai putea plăcea
Marea Britanie va taxa cu 2% motoarele de căutare, marketplace-urile online și rețelele sociale de la 1 aprilie – Cronica de Tehnologie
Partidul Laburist vrea să ofere internet gratis pentru toți britanicii până în 2030 – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău