HSBC va renunța la 35.000 de angajați – Cronica de Business

1. HSBC va renunța la 35.000 de angajați în următorii trei ani, de la 235.000 la 200.000, ca parte a strategiei de restructurare, după ce profitul băncii a scăzut cu o treime anul trecut. (The Independent)

2. Familia marelui industriaș cipriot Stelios Joannou, unul dintre fondatorii gigantului din construcții J&P, se pregătește pentru dezvoltarea primului său proiect imobiliar din România, un turn cu 77 de apartamente cu vedere către Palatul Parlamentului, după ce a acumulat o serie de terenuri înainte de criza financiară din 2008. (Profit.ro)

3. Investitiţiile în start-up-uri de AI în România se vor dubla până în 2025, la €50 milioane anual, de la circa €25 milioane anual în prezent, în contextul în care AI va influenţa semnificativ piaţa muncii, unele joburi urmând să dispară, dar vor apărea altele noi, unul dintre domeniile care vor fi influenţate puternic fiind cel de logistică şi transporturi. (News.ro)

4. Criza de forță de muncă din turismul românesc a făcut posibilă apariția unor situații neverosimile. Sunt hoteluri în România, și nu puține, la care o cameristă fără studii câștigă la fel de mulți bani ca un angajat de la recepție cu studii universitare, iar explicația hotelierilor este că un recepționer cu studii universitare pot găsi foarte ușor, pe când o femeie de serviciu se găsește foarte greu. (Profit.ro)

5. Controversatul miliardar George Soros a cerut, într-o scrisoare deschisă, eliminarea lui Mark Zuckerberg și a lui Sheryl Sandberg de la conducerea gigantului Facebook pentru felul în care au abordat publicitatea de tip politic. (Financial Times)

Bonus:

6. Jeff Bezos, seful gigantului Amazon, va investi $10 miliarde pentru combaterea schimbarilor climatice la nivel global. (Reuters)

7. Veniturile pe piața locală ale grupului suedez Medicover, reprezentat de Medicover România și Synevo România, au crescut în 2019 cu 26,9% până la €119,1 milioane, de la €93,8 milioane în 2018. (Profit.ro)

8. Veniturile Walmart în al patrulea trimestru au fost de $141,64 miliarde, sub estimările analiștilor, după un sezon de sărbători dezamăgitor din punct de vedere al vânzărilor. (CNBC)

9. Startup-ul londonez din domeniul securității cibernetice OutThink, fondat de românii Flavius Pleșu și Vadim Gordaș, a atras o finanțare de £1,2 milioane (€1,44 milioane) de la un grup de investitori condus de fondul britanic de venture capital Forward Partners. (Profit.ro)

10. Banca italiană Intesa Sanpaolo a făcut o ofertă de €4,9 miliarde pentru achiziția rivalului UBI Banca. (Financial Times)

11. Institutul meteorologic britanic va investi £1,2 miliarde într-un supercomputer menit să determine schimbările de vreme într-un mod foarte performant. (The Independent)

12. Piața imobiliară locală a atras în ultimii cinci ani peste 20 de investitori noi din toate colțurile lumii, cei mai activi dintre aceștia realizând achiziții cu o valoare cumulată de circa €1,5 miliarde. (Profit.ro)

13. Numărul tranzacțiilor digitale din România a crescut cu peste 40% în 2019 faţă de anul anterior. (Startup Cafe)

Ți-ar mai putea plăcea
Activitatea de dezvoltare imobiliară s-ar putea dubla în 2019 în România – Cronica de Business
ING Bank România, profit în scădere cu 37% – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău