Huawei testează un smartphone cu propriul sistem de operare, Hongmeng – Cronica de Tehnologie

1. Huawei testează un smartphone cu propriul sistem de operare, Hongmeng, conform presei de stat din China. Huawei a recunoscut anterior că lucrează la un sistem de operare propriu, ca alternativă la Android, însă a negat că acesta ar fi pentru telefoane. (Profit.ro)

2. IBM avertizează că în ultimele 6 luni numărul atacurilor cibernetice împotriva companiilor industriale s-a dublat. Cele mai multe atacuri vizează zona de producție din industriile de petrol și gaze, care sunt vizate în general de malware distructiv. Acesta blochează calculatoarele și face inoperabile serviciile companiilor. (Profit.ro)

3. Microsoft a blocat un atac al grupului de hackeri Fancy Bear, sponsorizat de statul rus, care folosea dispozitivele IoT infectate pentru a ataca rețele enterprise. Aceștia vizau de la telefoane VoIP, până la imprimante. (ZDNet)

4. Samsung a prezentat smartwatch-ul Galaxy Watch Active 2, dotat cu GPS, Bluetooth și, într-o versiune mai scumpă, LTE pentru plăți mobile. Acesta va intra pe piață din 27 septembrie și va costa începând cu $279. (Profit.ro)

5. Didi devine companie independentă. Chinezii, care au peste 200 de angajați în China și Statele Unite, anunță că vor continua să investească în R&D și să dezvolte parteneriate cu alte firme din industrie. (TechCrunch)

6. Google închide aplicația Trips, cea care grupa sub un singur acoperiș toate informațiile necesare unei vacanțe sau city break, de la rezervări, la trasee recomandate pentru vizitarea obiectivelor turistice. Google spune că multe dintre facilitățile aplicației se regăsesc acum în Maps și secțiunea Travel a motorului de căutare. (Profit.ro)

7. Walmart lansează un serviciu de video streaming în India prin divizia Flipkart. Serviciul, care va fi gratuit pentru membrii Flipkart Plus, va licenția conținut de la marile studiouri de producție, precum Disney. (Bloomberg)

8. Până în 2022, toate produsele Google vor fi construite din materiale reciclabile. Compania americană spune că deja produse precum Chromecast și difuzoarele inteligente Home au carcase construite din sticle de plastic reciclate. (FastCompany)

9. YouTube închide contul unei adolescente de 14 ani din cauza unui clip anti-LGBTQ. După închiderea contului, adolescenta, care avea aproape un milion de abonați, a amenințat pe Twitter că se duce la sediul YouTube cu un pistol. (BuzzFeed News)

10. Cloudflare nu mai oferă servicii site-ului 8chan după atacurile armate din El Paso, Texas și Dayton, Ohio din weekend. Suspectul în cazul atacului din El Paso este deja a treia persoană din 2019 care își anunță intenția înainte de atac pe acest site. (Vox)

Bonus: Compania de produse personalizate CafePress a fost atacată de hackeri, care au compromis toate cele peste 23 de milioane de conturi. Atacul a avut loc pe 20 februarie, iar hackerii au accesat toate datele personale, de la adrese email, la numere de telefon și adrese de domiciliu. (Forbes)

Ți-ar mai putea plăcea
Armata israeliană a derulat un amplu program de supraveghere a palestinienilor care a folosit recunoașterea facială – Cronica de Tehnologie
Un sfert din escrocheriile prin care americanii au pierdut bani în ultimii doi ani au fost inițiate pe rețelele sociale – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău