În 2026, Airbus va testa un motor cu hidrogen pentru A380 – Cronica de Tehnologie

1. Yamaha va construi un motor cu hidrogen pentru Toyota. Motorul de 5 litri V8 va fi bazat pe cel folosit de Lexus RC F coupe și va avea 450 de cai putere. (CNBC)

2. Meta lansează Reels pentru Facebook la nivel global, împreună cu mai multe opțiuni de editare și tipuri de reclame între și peste clipuri, dară fără a întrerupe redarea. La fel ca la Instagram, Reels-urile de pe Facebook vor avea o lungime maximă de 60 de secunde. (The Verge)

3. În 2026, Airbus va testa un motor cu hidrogen pentru A380, cel mai mare avion de pasageri al companiei. Airbus se așteaptă ca un prim avion cu hidrogen să intre în funcțiune în 2035. (CNBC)

4. Un nou test de sânge pentru Alzheimer oferă rezultate foarte bune, conform unui amplu studiu internațional. Testul descoperă indicatorii timpurii ai afecțiunii inclusiv la persoanele care nu suferă probleme cognitive și ar putea reprezenta, conform cercetătorilor, un important pas înainte pentru cercetarea și diagnosticarea maladiei. (MedicalXpress)

5. Un biorobot subacvatic ar putea fi folosit, controlat de la distanță, pentru diverse misiuni științifice. Dezvoltat de cercetătorii italieni, inspirați de locomoția peștilor și mecanica fluidelor, robotul se poate deplasa autonom și eficient sub apă. (TechXplore)

6. Sony a prezentat designul pentru casca PlayStation VR2, la un an după anunțarea acesteia, dar fără să ofere detalii despre lansarea pe piață sau preț. PlayStation VR2 împrumută elemente de design de la PS5 și aduce, printre altele, câteva reglaje fine pentru sistemul aerisire și mecanismul de reglare a lentilelor. (Profit.ro)

7. Platforma de minare bitcoin a Intel, Bonanza Mine, va avea 300 de cipuri eficiente, cu un consum total de 3.600 watts și o performanță de până la 40 THash/s. Vor exista 258 de motoare de minare, fiecare motor procesând câte două hash-uri SHA256 în paralel. (Tom’s Hardware)

8. Spotify scoate la vânzare, în sfârșit, player-ul auto Car Thing în SUA, unde costă $90, deja cu $10 mai scump decât costa când era disponibil pe bază de invitație. Deocamdată, Car Thing merge doar cu Spotify Premium, însă, compania lucrează deja la suport pentru alte platforme de streaming, inclusiv dintre cele cu care concurează. (Cnet)

9. SUA au respins cererea de acordare a drepturilor de autor unei inteligențe artificiale responsabile de crearea unei opere de artă. Motivul respingerii a fost lipsa unui element de creație uman. (The Verge)

10. Un startup înființat de cercetătorii Universității Princeton își propune să dezvolte baterii noi prin reciclarea celor vechi. Princeton NuEnergy folosește o tehnică prin care sunt recuperate mare parte din materialele care compun catodul. Noua tehnică consumă cu 80% mai puțină energie și cu 70% mai puțină apă. (TechXplore)

Ți-ar mai putea plăcea
Un comisar FCC a cerut Apple și Google să elimine TikTok din magazinele de aplicații pentru iPhone și Android – Cronica de Tehnologie
Bird lansează o bicicletă electrică cu două locuri – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău