Peste $615 milioane în USDC și ETH au fost furate din Ronin Network, rețeaua care suportă jocul blockchain Axie Infinity – Cronica de Tehnologie

1. Peste $615 milioane în USDC și ETH au fost furate din Ronin Network, rețeaua care suportă jocul blockchain Axie Infinity. Atacul, care a avut loc săptămâna trecută și a fost descoperit abia după ce un utilizator a raportat că nu poate retrage 5.000 ETH, este cel mai grav dintre atacurile cunoscute până acum în zona DeFi. (CNBC)

2. DOJ sprijină inițiativa legislativă „American Innovation and Choice Online”, ce se îndreaptă împotriva marilor platforme online, care-și favorizează propriile produse în defavoarea celor concurente. Aceste platforme, spun oficialii americani, reprezintă o amenințare la adresa piețelor deschise și a concurenței. (WSJ)

3. Nvidia lansează GeForce RTX 3090 Ti ($2.000), pe care o numește „cea mai rapidă placă grafică de pe planetă”. GPU-ul, cu o lățime totală de bandă a memoriei de peste 1000GB/s, va fi vândut, printre alții, de Asus, Gigabyte, MSI și Palit. (The Verge)

4. Microsoft simplifică alegerea browser-ului implicit, printr-un update de Windows 11. La fel ca în Windows 10, schimbarea browser-ului se face acum cu un singur click. Inițial, Microsoft a complicat schimbarea browser-ului implicit, care trebuia setat pentru fiecare format în parte, mutare considerată de mulți drept o încercare de avantajare a propriului browser, Edge. (The Verge)

5. Intel a anunțat i9-12900KS (de la $739), procesor de desktop din a 12-a generație, despre care spune că este „cel mai rapid din lume”. Acesta are 16 nuclee, 30MB L3 cache și 5.5 GHz frecvență turbo maximă. (ZDNet)

6. Yandex trimite către servere din Rusia date prin care utilizatorii pot fi identificați și urmăriți. Transferul se face prin SDK-ul AppMetrica, care este folosit de multe aplicații de Android și iOS. (FT)

7. Viitoarea legislație europeană DMA ar putea afecta criptarea WhatsApp, cred unii experți. Asta din cauza interoperabilității cu alte aplicații de chat, care va fi prevăzută în viitoarea lege – comunicarea dintre două aplicații cu niveluri diferite de criptare se va face la nivelul care poate fi înțeles și de aplicația cu o criptare mai slabă. În prezent, WhatsApp folosește protocolul de criptare Signal, considerat printre cele mai bune. (Profit.ro)

8. Sony reorganizează abonamentele pentru PlayStation. Vor exista trei opțiuni: PlayStation Plus Essential ($10 pe lună), PlayStation Plus Extra ($15 pe lună) și PlayStation Plus Premium ($18 pe lună). Diferența dintre cele trei se face la numărul de jocuri disponibile prin streaming. (Profit.ro)

9. Clienții Verizon au primit recent mesaje spam cu propriul număr la expeditor. Multe dintre acestea promiteau un cadou și includeau un link către televiziunea rusească de stat Channel One Russia. Operatorul american spune că acestea au fost trimise de “bad actors” și a anunțat deja autoritățile. (The Verge)

10. Inteligența artificială a startup-ului francez NukkAI a învins opt campioni mondiali la bridge, câștigând 67 de seturi din 80. Reușita este una importantă pentru AI, bridge-ul fiind un joc ce necesită mai multe abilități umane decât alte jocuri. (The Guardian)

Ți-ar mai putea plăcea
Rusia a atacat infrastructura de comunicații a FBI, în 2016 – Cronica de Tehnologie
Începe CES 2020 – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău