În Republica Moldova, blocul prooccidental condus de Maia Sandu și Andrei Năstase a decis să colaboreze cu socialiștii lui Igor Dodon – Cronica serii

1. Guvernul a împrumutat de la începutul anului 33 miliarde lei. Necesarul de împrumut pentru întreg anul 2019 este de 72 miliarde lei. (Profit.ro)

2. Blocul ACUM condus de Maia Sandu (PAS) şi Andrei Năstase (PPDA) ar putea intra la guvernare împreună cu Partidul Socialiştilor (PSRM), care-l susține pe presedintele Dodon, „pentru a elibera Republica Moldova de Vladimir Plahotniuc (liderul Partidului Democrat din Republica Moldova) – şi de controlul său oligarhic”. (Digi24)

3. Venitul mediu lunar al unei gospodării din România a crescut, anul trecut faţă de anul anterior, cu 25,3%, nominal, până la 4.251 lei (914 euro), veniturile salariale reprezentând peste 67%. (News.ro)

4. Conform unei analize KPMG, o familie medie plătește statului, de-a lungul vieții, 3 milioane de lei ca taxe și impozite. (Profit.ro)

5. Profitul companiilor americane pe anul trecut a atins un nivel record, ajungând la $2300 miliarde. (Link)

6. Ministerul Mediului a anunțat că toate tichetele alocate pentru programul Rabla 2019 au fost epuizate, însă autoritățile au precizat anterior că intenționează să suplimenteze fondurile. (Automarket)

7. Primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, a anunțat joi interzicerea staționării trotinetelor pe trotuare și a cerut operatorilor să limiteze viteza acestor vehicule care se înmulțesc în spațiul public. (Profit.ro)

8. Începând cu 1 iulie, toate vehiculele electrice cu patru sau mai multe roți din Uniunea Europeană vor trebui să emită zgomot (la un nivel minim de 56 de decibeli) dacă mașina se deplasează cu 20 km/h sau mai lent. (Startupcafe)

9. Simona Halep, locul 3 WTA, deţinătoarea trofeului şi de alte două ori finalistă, a fost eliminată în sferturile de finală de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 6-4, în 68 de minute, de americanca Amanda Anisimova, 17 ani, locul 51 WTA.

10. O femeie de 72 de ani vindea droguri elevilor din cinci licee din Oradea. Suspecta face parte dintr-o reţea care importa si vindea substanţe halucinogene din China. (Digi24)

Promo: STIREA SERII de la iCEE.fest: UPGRADE 100.  Cele mai noi tendițe din MARCOM, de la PR si comunicare la big data, martech, adtech si consumer profiling sunt prezentate la festivalul care aduce peste 150 de experți internaționali la Bucuresti, peste doar 6 zile. Ce speakeri si ce subiecte sunt prezente pe această linie de conținut aflați din acest material.  Dacă vrei să mergi la festival ai 15% discount (cod 15Cronica) in pasul 2 din “Book Now” de aici.

Fotografia serii: Parada pentru aniversarea a 75 de ani de la debarcarea în Normandia a aliaților. Sébastien Nogier/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Iohannis: Solidaritatea în Europa trebuie să existe între toate statele și pentru toate formatele, inclusiv pe Schengen – Cronica serii
De la 1 aprilie, consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 Kwh vor beneficia de o nouă schemă de protecţie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău