În ultimul an, au fost scoase din China active digitale în valoare de aproximativ $50 miliarde – Cronica de Tehnologie

1. În ultimul an, au fost scoase din China active digitale în valoare de aproximativ $50 miliarde, în ceea ce analiștii văd o luptă pentru capitalul digital și în ciuda limitei de $50.000 pe an impuse de China pentru transferurile în afara țării. Aproximativ $18 miliarde din active se bazau pe Tether. (Bloomberg)

2. Apple ar putea apela la un design mai simplu al bateriei din iPhone 12, pentru a contrabalansa cheltuielile pricinuite de trecerea la 5G. Aceasta ar putea să fie cu 40–50% mai ieftină decât iterația anterioară, în vreme ce implementarea millimeter wave (cel mai rapid standard 5G) va costa Apple $125–$135 în plus. (Profit.ro)

3. Fostul șef al departamentului de securitate al Uber, Joe Sullivan, a fost pus sub acuzare pentru obstrucționarea justiției, după ce a încercat să țină secret un atac al hackerilor din 2016, în urma căruia au fost expuse numerele de telefon și adresele de email ale 57 milioane de utilizatori și șoferi. (NY Times)

4. Apple dă înapoi în micul război cu WordPress și își cere scuze public la o zi după ce s-a aflat că celor de la WordPress li s-a cerut să implementeze un sistem de microtranzacții dacă mai vor ca aplicația să mai fie disponibilă în App Store. Apple blocase actualizările pentru WordPress și cerea adăugarea unui sistem de microtranzacții, chiar dacă aplicația de iOS era gratuită și nu opera niciun fel de vânzări. (The Verge)

5. Apple susține în instanță că Epic Games a cerut un tratament preferențial înainte să adauge un sistem direct de plăți în Fortnite, care nu trecea prin mecanismul impus de Apple. Avocații Apple au adus în susținerea afirmațiilor trei email-uri de la CEO-ul Epic Games, Tim Sweeney. (CNBC)

6. O breșă de securitate care afecta milioane de dispozitive din sfera IoT a fost reparată recent. Descoperită de X-Force Red, o echipă de hackeri ce lucrează pentru IBM, problema afecta componentele dezvoltate de Thales, unul dintre cei mai mari producători de soluții pentru produsele conectate la internet. (Security Intelligence)

7. Noi imagini și informații despre următorul smartphone Google din seria Pixel arată un device cu un senzor de amprente montat pe spate. Acesta ar urma să aibă un ecran de 6 inch, cu 90Hz rată de refresh. La baza lui Pixel 5 se pare că va sta Snapdragon 765G, un chipset cu 5G. (Android Central)

8. Americanii care lucrează de acasă sunt targetați de o campanie de vishing (voice phishing), prin care se încearcă accesarea datelor de logare la VPN-urile companiilor, avertizează FBI și CISA într-un comunicat comun. Atacatorii se concentrează pe angajații noi ai companiilor, dându-se drept staff de la networking. (KrebsonSecurity)

9. DoorDash lansează un serviciu de livrări prin care va concura cu Amazon și Instacart. Acesta va fi disponibil, la început, pentru anumite magazine din California și Midwest. (The Verge)

10. Profitul Alibaba a crescut cu 124% YoY în Q2, ajungând la $6.7 miliarde. Veniturile companiei chineze au fost de $21.8 miliarde în aceeași perioadă, în creștere cu 34% YoY. Cloud computing-ul și retailul au avut contribuții importante la această performanță. (SCMP)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple acuză Google de manipulare în privința problemelor de securitate descoperite în iOS – Cronică de Tehnologie
Facebook anunță Horizon, o „lume” virtuală ce va fi lansată în beta anul viitor – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău