Adobe a anunțat versiuni web pentru Photoshop și Illustrator, care vor putea fi accesate din browser – Cronica de Tehnologie

1. China Telecom Americas nu mai are voie să furnizeze servicii în Statele Unite și are 60 de zile să înceteze orice operațiune. FCC spune că operatorul chinez este controlat de statul Chinez. (ArsTechnica)

2. Startup-ul japonez A.L.I. Technologies a prezentat un hoverbike, care costă $680.000. Folosind un motor convențional și patru elice pe baterie, acesta poate zbura 40 de minute cu 100 km/h. A.L.I. Technologies îl are drept finanțator pe fotbalistul japonez Keisuke Honda. (Reuters)

3. Amazon lucrează la o replică de Clubhouse, numită intern “Project Mic”, prin care spune că vrea să democratizeze și să reinventeze radioul. Aplicația va permite utilizatorului să creeze și să distribuie emisiuni, în care să să redea și muzică, asemenea unui DJ. (News.ro)

4. Adobe a anunțat versiuni web pentru Photoshop și Illustrator, care vor putea fi accesate din browser. Acestea vor oferi unele din funcțiile elementare, cu promisiunea unor update-uri viitoare, care să implementeze noi și noi facilități. (Engadget)

5. Verizon și Amazon vor lucra împreună pentru extinderea acoperii 4G și 5G în zonele rurale și izolate. Aceasta va fi realizată cu ajutorul constelației Kuiper, compusă din peste 3.000 de sateliți care orbitează la o altitudine de aproximativ 600 de kilometri. Amazon spune că Kuiper este capabilă să ofere viteze de până la 400Mbps. (The Verge)

Din Cronica de Business: Cei mai importanți 10.000 de investitori în bitcoin controlează aproximativ o treime din monedele aflate în circulație. În același timp, în jur de 50 de mineri dețin 50% din capacitatea totală de minare, arată un studiu. (Bloomberg)

6. Mai multe școli britanice care foloseau recunoașterea facială au întrerupt această practică, după ce autoritățile au demarat o investigație. Unele dintre cele nouă școli în cauză au anunțat chiar că renunță complet la ideea folosirii recunoașterii faciale. (BBC)

7. Carrefour și Uber vor colabora pentru a furniza servicii de livrări rapide în Paris. Carrefour făcea până acum livrări în 30 de minute, însă, în urma parteneriatului cu Uber, livrările vor dura mai puțin de 15 minute. (Bloomberg)

8. Stripe și Klarna anunță un parteneriat prin care vor permite retailerilor să ofere servicii “buy now, pay later” (BNPL) în SUA, Europa și Marea Britanie. Magazinele care folosesc Stripe vor putea activa opțiunea Klarna la checkout. Marea Britanie a înregistrat anul trecut tranzacții BNPL de £6.4 miliarde. (FT)

9. Mai mulți retaileri americani, printre care Home Depot și Best Buy, au scos de la vânzare echipamentele de supraveghere ale companiilor chineze Lorex și Ezviz, acuzate de încălcarea drepturilor omului. Alte magazine, precum Walmart, încă nu au luat măsuri. (TechCrunch)

10. În februarie 2018, Facebook a derulat un experiment în care algoritmul de rankare a fost dezactivat pentru 0,05% dintre utilizatori. S-a putut observa atunci o creștere a vizualizărilor pentru conținutul din grupuri și pentru reclame, însă a scăzut engagement-ul. (Big Technology)

Ți-ar mai putea plăcea
IBM și Samsung promit o autonomie de peste o săptămână (sau o performanță dublă) pentru smartphone-uri – Cronica de Tehnologie
China vrea să crească vânzările căștilor de VR la peste 25 de milioane până în 2026 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău