Începând din august, Google își va testa public ochelarii de realitate augmentată la care lucrează – Cronica de Tehnologie

1. Începând din august, Google își va testa public ochelarii de realitate augmentată la care lucrează. La început, aceștia vor fi folosiți de unii dintre proprii angajați, însă, până la sfârșitul anului, sute de persoane vor testa ochelarii de AR ai companiei. Funcțiile de fotografiere și înregistrare video vor fi dezactivate în timpul testelor publice. (Cnet)

2. Canicula afectează serverele Google și Oracle din Marea Britanie. Temperaturile ridicate au creat probleme sistemelor de răcire și, din această cauză, unele servere au fost oprite pentru a evita deteriorarea pe termen lung. (The Register)

3. ByteDance ia în calcul dezvoltarea propriilor cipuri, pentru că nu găsește furnizori care să-i poată satisface cererea. Cipurile vor trebui personalizate pentru a fi folosite în cadrul serviciilor companiei, precum platforme video și aplicații de entertainment. (CNBC)

4. Un popular tracker GPS pentru mașini suferă de mai multe vulnerabilități, care permit urmărirea în timp real a vehiculelor și chiar oprirea alimentării cu combustibil. 1,5 milioane de trackere MV720 produse de MiCODUS sunt folosite în prezent, inclusiv de forțe de ordine, vehicule militare și chiar de un operator al unei centrale nucleare. (Profit.ro)

5. Microsoft permite, din nou, vânzarea de software open-source prin Microsoft Store. Vânzarea produselor open-source a fost interzisă în urmă cu doar o lună, însă, feedback-ul negativ primit a determinat compania să revină asupra deciziei. (BetaNews)

6. Google va permite folosirea sistemelor terțe de plată în Spațiu Economic European, însă, doar pentru aplicații, nu și pentru jocuri. În acest caz, comisionul va fi cu 3% mai mic, astfel că dezvoltatorii vor plăti către gigantul american 12% sau 27%, în funcție de trecerea pragului de 1 milion de dolari venituri anuale. (TechCrunch)

7. Netflix a amânat lansarea versiunii cu reclame pentru începutul anului viitor și spune că, inițial, aceasta va fi disponibilă în regiunile cu cele mai mari sume investite în reclame. Nu tot conținutul va fi disponibil în cadrul versiunii cu reclame, însă, Netflix spune că duce negocieri cu studiourile de producție. În Q2, Netflix a pierdut aproape un milion de abonați. (News.ro)

8. Apple va plăti $50 de milioane pentru a pune capăt unui proces comun privind tastaturile „fluture” de pe laptopurile vândute în perioada 2015 – 2019. Vor primi compensații cuprinse între $50 și $395 clienții care au făcut reparații în California, Florida, Illinois, Michigan, New Jersey, New York și Washington. (Profit.ro)

9. Prime Video primește un nou design, care preia de la Netflix atât idei grafice, cât și topurile săptămânale de conținut. Meniul principal a fost mutat în partea stângă, iar întreaga interfața este mai aerisită acum. Noul design este disponibil pentru majoritatea platformelor, cu excepția iOS și a browser-elor web, undeva va ajunge peste câteva luni. (The Verge)

10. YouTube lansează mai multe funcții de shopping, printre care se numără extinderea disponibilității opțiunilor de live shopping și o gestionare mai simplă a produselor afișate în cadrul canalului. Printr-un parteneriat cu Shopify, creatorii și comercianții pot lega magazinul Shopify de canalul de YouTube, pentru a afișa produsele disponibile în cadrul platformei video. (Variety)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a eliminat alte 70 de extensii pentru Chrome din magazinul oficial pentru distribuție de malware – Cronică de Tehnologie
iPhone are acum mai mulți utilizatori decât toate smartphone-urile cu Android la un loc, în SUA – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău