India: Companiile de tehnologie și platformele sociale vor fi trase la răspundere pentru deepfake-urile pe care le găzduiesc și le propagă online – Cronica de Tehnologie

1. Statele Unite sunt așteptate ca, până la finele lunii martie, să anunțe subvenții importante pentru fabricile de cipuri. Banii vor fi acordați din cele $39 de miliarde rezervate deja pentru revitalizarea producției americane și vor ajunge la companii precum Intel, Samsung și TSMC. (Bloomberg)

2. Companiile de tehnologie și platformele sociale vor fi trase la răspundere pentru deepfake-urile pe care le găzduiesc și le propagă online, avertizează un oficial al guvernului Indian. Același oficial mai spune că vor exista reguli clare și stricte în acest sens. (FT)

3. 23.670 de angajați au fost disponibilizați în ianuarie, până acum (cele mai multe disponibilizări din martie anul trecut), din cadrul a 85 de companii americane de tehnologie. În același timp, acțiunile giganților americani Microsoft, Alphabet și Meta ating noi valori record. (CNBC)

4. Guvernul american va cere companiilor de tehnologie să-l anunțe înainte de a debuta proiecte importante de AI. Noile reguli se vor baza pe Defense Production Act și ar putea intra în vigoare deja săptămâna viitoare. (Wired)

5. Reddit a fost sfătuit să urmărească o evaluare de cel puțin $5 miliarde prin listarea la bursă. Tranzacțiile private evaluează, însă, compania între $4.5 și $4.8 miliarde. În 2021, Reddit era evaluată la $10 miliarde. (Bloomberg)

6. Aplicațiile de iPhone colectează date personale, în secret, prin intermediul notificărilor, avertizează experții. Facebook, LinkedIn, TikTok, X și mulți alții folosesc această variantă pentru a ocoli regulile de protejarea a intimității impuse de Apple. (Gizmodo)

7. Apple pare să testeze patru modele lingvistice, ale căror rezultate sunt comparate intern cu răspunsurile date de ChatGPT, sugerează codul de iOS 17.4. În cadrul acestuia a fost descoperit framework-ul SiriSummarization, care poate rezuma texte și răspunde la întrebări, funcționând la nivel local. (Profit.ro)

8. Nintendo ar urma să lanseze anul acesta o nouă versiune a consolei de jocuri Switch, cu LCD de 8 inch, care să ajungă pe piață în sezonul sărbătorilor de iarnă. Actuala generație a fost lansată acum șapte ani și s-a vândut în 132 de milioane de exemplare. (Profit.ro)

9. Salesforce disponibilizează 700 de angajați, adică aproximativ 1% din forța de muncă. În același timp, compania are 1.000 de job-uri pentru care caută oameni. (WSJ)

10. Samsung va folosi în China pentru funcțiile de AI de pe smartphone-urile Galaxy S24 chatbot-ul Ernie dezvoltat de Baidu. Producătorul coreean încearcă să-și resusciteze afacerile cu smartphone-uri din China, unde cota sa de piață este de 1-2%. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Meta a fost găsită vinovată de „activitate extremistă” de un tribunal din Rusia – Cronica de Tehnologie
Meta testează conceptul de canale pentru grupurile de discuții, similare cu cele de pe Discord – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău