Inflația a ajuns la 4,12% în iulie – Cronica serii

1. Rata anuală a inflației a crescut în iulie până la 4,12%, după ce scăzuse în iunie la 3,84%. (Profit.ro)

2. Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul va adopta rectificarea bugetară. „Este o rectificare pozitivă”, a declarat premierul, precizând că se asigură bani pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizaţiilor sociale, dar şi pentru continuarea investiţiilor „în domeniile prioritare”. (News.ro)

3. Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul a accelerat în luna iunie, când s-au pierdut 5.365 de locuitori, faţă de 2.636 în aceeaşi lună a anului 2018, în principal din cauza scăderii natalităţii. (News.ro)

4. Consumul final de energie electrică înregistrat în România în primul semestru al anului a scăzut cu 0,4% față de aceeași perioadă din anul anterior. Consumul populației s-a majorat cu 18,5%. (Profit.ro)

5. Zilele acestea vor fi deschise circulației Loturile 3 și 4 – în total 43 de km – ale autostrăzii A1 Lugoj – Deva. Odată deschise cele două loturi, șoferii vor avea autostradă continuă de la Sibiu la granița de vest (Nădlac) cu excepția unei „găuri” de 13 km unde vor trebui construite niște tuneluri. (Hotnews)

6. Autoritățile din Hong Kong au anulat toate zborurile de astăzi. Măsura vine după ce protestatarii au ocupat principala clădire a aeroportului, pentru a patra zi consecutivă. (Bloomberg)

7. Peste 765.000 de mașini electrice s-au comercializat la nivel global în prima jumătate a anului, de aproape două ori mai multe decât în perioada similară a anului trecut, datorită cererii din China și a vânzărilor înregistrate de Tesla Model 3. (Automarket)

8. Britanicii și-au făcut stocuri de produse alimentare, băuturi și medicamente în valoare de circa €4,2 miliarde, de teama unui Brexit fără acord. (Profit.ro)

9. Din cauza pesticidelor, agricultura din Statele Unite este de 48 de ori mai toxică pentru albine decât era acum 25 de ani. (NatGeo)

10. Arheologii au descoperit dovezi clare ale cuceririi Ierusalimului de către Babilon în 587-586 înaintea erei noastre. Dovezile au ieșit la iveală în urma unor excavații făcute pe Muntele Zion și includ vârfuri de săgeți, ceramice și bijuterii. (Phys.org)

Fotografia serii – Un tren supraaglomerat intră în gara din Dhaka, capitala Bangladeshului. Mohammad Ponir Hossain/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
România a menținut în septembrie a patra cea mai mare creștere a prețurilor de consum din UE – Cronica serii
Cronica serii: UTI Grup a câștigat licitația pentru modernizarea aeroportului Otopeni
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău