ING România, profit în scădere cu 17% – Cronica de Business

1. ING Bank România a raportat un profit net în scădere cu 17%, la 320 de milioane de lei, la jumătatea anului în comparație cu aceeași perioadă din 2019, pe fondul creșterii costului de risc ca urmare a impactului actualei crize. În premieră, volumul plăților cu cardul l-a depășit pe cel al retragerilor de numerar. (Profit.ro)

2. Gigantul SoftBank a ajuns la o participație în valoare de $1,2 miliarde în compania de e-commerce Amazon. Compania a cumpărat acțiuni și în companiile Netflix, Tesla, Microsoft și Alphabet. (Reuters)

3. Sanofi va prelua compania americană de biotehnologie Principia Biopharma pentru circa $3,4 miliarde. Principia este specializată în tratamantul sclerozei multiple și a mai multor boli imunitare.

4. Diageo, compania britanică din domeniul băuturilor alcoolice, va cumpăra brandul de gin Aviation American, deținut, printre alții, de actorul american Ryan Reynolds, într-o tranzacție cu o valoare de până la $610 milioane. (The Guardian)

5. Cifra de afaceri netă a producătorului de articole din cauciuc Artego a scăzut în primul semestru cu 30,18%, la 57,23 milioane lei. Deși a apelat la schema de ajutor de stat pentru plata șomajului tehnic, societatea și-a diminuat activitatea într-un climat general de business marcat de turbulențe. (Profit.ro)

6. Compania farmaceutică Mylan România a raportat afaceri de 305 milioane lei în 2019, în creștere cu 10% față de anul anterior. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Rezultate record pentru Apple în trimestrul 4. Google investește $1 miliard într-un operator telecom din India – Cronica de Business
Valoarea pieţei poştale din România, plus 13% în 2018 – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău