Instagram va implementa mai multe măsuri de protecție pentru copii – Cronica de Tehnologie

1. Vânzările de iPhone au crescut cu aproape 50% YoY, într-un trimestru care, tradițional, era unul dintre cele mai slabe pentru Apple. În Q3, compania americană a vândut iPhone-uri în valoare de $39,57 de miliarde. Apple avertizează, însă, că vânzările de iPhone și iPad vor fi afectate în Q4 de criza cipurilor. (News.ro)

2. Instagram va implementa mai multe măsuri de protecție pentru copii. Conturile noi ale celor mici vor fi setate ca private, va exista un instrument care va încerca să detecteze conturile suspicioase care încearcă să ia legătura cu aceștia și vor fi limitate categoriile de date pe baza cărora sunt targetate reclamele care-i vizează pe cei sub 18 ani. (Profit.ro)

3. Vânzările de Mac-uri au ajuns la $8.2 miliarde în Q3 (+16% YoY), un nou record pentru PC-urile Apple. În același timp, iPad-urile au avut unul dintre cele mai bune Q3-uri din ultimii 10 ani, cu vânzări de $7.4 miliarde, +12% YoY. (Apple Insider)

4. Veniturile Microsoft din gaming au crescut cu 11% YoY, ajungând la $3.7 miliarde în ultimul trimestru. Hardware-ul a crescut cu 172% YoY, însă conținutul și serviciile au scăzut cu 4% YoY. (GeekWire)

5. Apple face opțională noua interfață a Safari din iPadOS 15. Utilizatorii vor putea opta, din Settings, între layout-ul clasic și cel nou, care aduce pe același rând bara de adrese și tab-urile, pentru a oferi mai mult spațiu site-urilor propriu-zise. (The Verge)

6. Numeroasele reclame de pe YouTube dau rezultate, veniturile din advertising ale celui mai mare site de video crescând cu 84% YoY în ultimul trimestru, de la $3.81 de miliarde la $7 miliarde. Clona de TikTok a YouTube, Shorts, a trecut de 15 miliarde de afișări pe zi. (Variety)

7. Facebook recheamă în jur de 4 milioane de interfețe faciale ale căștilor de VR Oculus Quest 2, din cauză că spuma folosită la construcția acestora provoacă iritații ale pielii. Vânzările vor fi reluate din 24 august, când va fi lansată și o versiune cu 128GB spațiu de stocare, ce va costa $300. (Profit.ro)

8. Renunțarea la sistemul de acces pe bază de invitații nu a adus fluxul de utilizatori dorit de Clubhouse. În zilele care au urmat eliminării invitațiilor, 21-25 iulie, aplicația a avut 484.000 de download-uri, doar cu 17% mai mult decât în cele 5 zile anterioare. (Wired)

9. TikTok anunță noi facilități pentru platforma LIVE, menite să concureze mai bine cu Instagram Live. Printre acestea se numără posibilitatea organizării evenimentelor, transmiterea unor sesiuni de Q&A, precum și instrumente mai bune pentru moderarea și filtrarea comentariilor. (TechCrunch)

10. Noua companie a lui Carl Pei, co-fondatorul OnePlus, a lansat o pereche de căști wireless cu noise-canceling și gesturi. Ear (1) vor fi disponibile din 17 august și vor costa €99. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Amazon va lansa 3.236 de sateliți pe orbita Pământului pentru a furniza internet
NASA va măsura cu un satelit calitatea aerului din zona Americii de Nord – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău