Instituțiile medicale care oferă servicii pentru avort vor fi special etichetate în Google Search și Google Maps – Cronica de Tehnologie

1. Instituțiile medicale care oferă servicii pentru avort vor fi special etichetate în Google Search și Google Maps. La fel ca Yelp, Google încearcă astfel să elimine confuzia între clinicile medicale veritabile și așa-zisele centre de criză pentru sarcină, care încearcă să convingă mamele să renunțe la avort. (Bloomberg)

2. T-Mobile va folosi sateliții SpaceX pentru a oferii acces la internet în regiunile izolate din Statele Unite. Serviciul, care va fi lansat anul viitor și va fi disponibil gratuit pentru abonamentele mai scumpe, va putea fi folosit pentru mesaje și anumite aplicații de chat. Ulterior vor fi lansate și funcții de voce. (Bloomberg)

3. LastPass, unul dintre cele mai populare managere de parole, a fost spart de hackeri, care au furat cod sursă și mai multe informații tehnice. Compania spune, însă, că parolele utilizatorilor sunt în siguranță. LastPass nu este la primul incident de securitate, iar anul trecut a fost prins că a integrat trackere în aplicația de Android. (Bloomberg)

4. Waze își va închide serviciul de carpooling în septembrie. Acesta era disponibil doar în Statele Unite, Brazilia și Israel. Compania spune că pandemia a schimbat obiceiurile de călătorie ale oamenilor și că va explora alte căi prin care poate sprijini și îmbunătății transportul. (The Verge)

5. Tether încă nu a luat măsuri pentru a bloca Tornado Cash, deși mixerul de criptomonede a fost trecut pe lista neagră de Treasury Department. Tornado Cash este folosit de hackerii nord-coreeni pentru a spăla monedele digitale furate, însă, Tether spune că nu a primit vreo cerere guvernamentală pentru blocarea acestuia. (Washington Post)

6. Meta va lansa o nouă cască de VR în octombrie, anunță Mark Zuckerberg. Numită intern „Project Cambria”, aceasta va folosi tehnologia de monitorizare a feței și ochilor pentru a oferi noi funcții de socializare. De exemplu, avatarii virtuali vor realiza contact vizual și vor putea reproduce în timp real expresia facială a utilizatorilor. (News.ro)

7. În septembrie, Nvidia va anunța o nouă arhitectură pentru plăcile video, numită Lovelace. Noua arhitectură se pare că va sta la baza modelelor RTX 4080 și RTX 4090, care ar putea fi lansate la puțin timp după prezentarea acesteia. Zvonurile susțin că RTX 4090, în mod special, va aduce mari sporuri de performanță. (The Verge)

8. Baidu și-a prezentat primul computer cuantic, pe care-l numește Qianshi și are în dotare un procesor de 10-qubit. Pe lângă acesta, care este deja disponibil public, compania chineză mai lucrează la un alt computer cuantic cu procesor de 36-qubit. (Reuters)

9. Americanii nu s-au lăsat convinși de campaniile masive de marketing derulate în ultimul an de companiile crypto. În perioada septembrie 2021 – iulie 2022, procentul adulților din Statele Unite care au investit în monede digitale a rămas la 16%. (Washington Post)

10. Instagram a implementat un nou set de facilități, mai restrictiv, pentru utilizatorii care au sub 16 ani. Impuse în mod implicit noilor utilizatori și recomandate utilizatorilor actuali, noile setări încearcă să limiteze cantitatea și sensibilitatea postărilor care le sunt afișate celor mici. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Datele utilizatorilor americani de TikTok au fost accesate de angajații din China ai ByteDance – Cronica de Tehnologie
John Deere va vinde din toamnă tractorul autonom 8R – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău