Anul acesta sunt cei mai mulţi elevi cu media 10 din ultimii 7 ani la Evaluarea Naţională – Cronica Știrilor Pozitive

1. Rezultatele de la Evaluarea Naţională 2020 arată că anul acesta sunt cei mai mulţi elevi cu media 10 din ultimii 7 ani. Este vorba despre 839 de candidați care au încheiat examenul cu media generală 10 (zece), potrivit ministerului Educaţiei. (G4Media)

2. Numărul pacienților recuperați după ce au fost infectați cu noul virus va depăși azi 5 milioane.

4. Marea Britanie a anunțat mai puțin de 1000 de noi cazuri pentru prima oară de la implementarea măsurilor de izolare, din martie.

5. Comisia Europeană a aprobat alocarea a 47 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj, proiect semnat de Guvernul român în aprilie și estimat să fie finalizat în 2026. Spitalul va avea aproximativ 850 de paturi și va fi dotat cu tehnologii avansate. Este al doilea spital regional din România care primește undă verde de la Bruxelles, după Spitalul Regional de Urgență Iași, un proiect în valoare de peste 63 milioane de lei, care a obținut avizul Comisiei în martie. (Profit.ro)

6. România a exportat, în primul trimestru din 2020, cereale în sumă de 822,4 milioane de euro, cu 42,5% mai mult comparativ cu perioada similară a anului anterior, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

7. Un medicament pentru diabet, Metformin, reduce riscul mortalității la femeile afectate de Covid-19, relevă un studiu. (Link)

8. 55% din energia produsă ieri dimineață în România provenea din surse regenerabile, hidro, panouri solare, eoliene. (Profit.ro)

9. Premierul Ludovic Orban a anunţat că România va încerca să aplice programul flexibil de muncă, denumit Kurzarbeit, care a fost implementat în mai multe ţări europene, printre care şi Germania. El a precizat că, în cazul în care unei companii i s-au redus vânzările, pentru a nu da afară angajaţii, aceştia vor avea un program flexibil, iar statul plăteşte perioada de timp care nu este lucrată. (News.ro)

10. Italia, Irlanda, Finlanda, Estonia şi o parte a Franţei au fost incluse pe lista ”zonelor verzi”, astfel încât persoanele care vin din aceste ţări nu mai trebuie să se izoleze la domiciliu şi poate fi reluat traficul aerian. (News.ro)

11. Aproape 20% din adâncurile oceanelor planetei sunt cartografiate. Procentul este în creștere, de la 15%, cât era anul trecut. (BBC)

12. Cercetătorii de la Northwestern University au dezvoltat un burete „inteligent” care poate absorbi petrol într-o cantitate mai mare de 30 de ori decât greutatea sa. (Forbes)

13. Candidatul Joe Biden va alege o femeie ca vicepreședinte în cursa prezidențială din acest an. Acesta va decide dintr-o listă scurtă de cinci candidate. (AlJazeera)

14. Marea Britanie va lansa cel mai mare studiu genetic din lume pentru analiza sindromului de oboseală cronică. (TheGuardian)

15. Conferinţele şi spectacolele difuzate de Teatrul Naţional din Bucureşti pe parcursul ultimelor trei luni au înregistrat peste 182.000 de vizualizări pe canalul de YouTube al instituţiei. (News.ro)

16. Comisia Europeană organizează sâmbătă, 27 iunie, un mega-concert online ce face parte din campania sa ”Global Goal: Unite For Our Future” menită să strângă fonduri pentru lupta împotriva coronavirusului. Gazda concertului va fi actorul american Dwayne Johnson, iar printre interpreți se numără Shakira, Coldplay, Usher, Jennifer Hudson, Miley Cyrus, Justin Bieber și Quavo, J Balvin, Chloe x Halle, Yemi Alade, Christine and the Queens. (G4Media)

17. Muzeele și cinematografele din Marea Britanie se vor redeschide din 4 iulie. (BBC)

18. Spectacolele şi evenimentele prezentate online în cadrul ediţiei speciale a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu au înregistrat peste 800.000 de vizualizări în cele zece zile ale evenimentului. (News.ro)

19. In New York City s-au redeschis ieri terasele, magazinele și frizeriile. (News.ro)

20. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, le-a cerut scuze bucureştenilor, în numele celor 17 miniştri ai Transporturilor, pentru faptul că Magistrala M5 (metroul din Drumul Taberei) nu va fi gata la data de 30 iunie, precizând că problemele sunt la centrala de ventilaţie şi la staţia de pompare a apei din infiltraţii. (News.ro)

Fotografia dimineții – „Minionşi” au fost folosiți la Paris, la redeschiderea cinematografelor, pentru asigurarea distanțării fizice. Benoît Tessier/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Rwanda va elibera din închisoare 50 de femei care au fost încarcerate pentru că au avortat – Cronica Știrilor Pozitive
În premieră, un autoturism electric a reușit să urce în top 20 al celor mai vândute modele din România – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău