Intel a prezentat a 11-a generație de procesoare Core pentru desktop – Cronica de Tehnologie

1. Apple se conformează noii legislații din Rusia și va preinstala pe iPhone și iPad, de luna viitoare, aplicațiile stabilite de guvernul rus. În timpul procesului inițial de configurare a noilor dispozitive, utilizatorul va putea alege instalarea și folosirea în mod implicit a unui browser web, client de email, aplicație de chat sau antivirus. Aplicațiile preinstalate pot fi ignorate în procesul de configurare sau dezinstalate mai apoi. (9to5mac)

2. Președintele chinez, Xi Jinping, a cerut instituțiilor guvernamentale de reglementare să investigheze mai atent companiile online. Conform presei locale, Xi ar fi cerut pedepsirea monopolurilor și promovarea competiției corecte. (Bloomberg)

3. De 1 iulie, Google va reduce la 15% comisionul pentru primul milion de dolari câștigați de dezvoltatori. Doar ce va depăși $1 milion pe an va fi taxat, în continuare, cu 30%. Se estimează că 99% din dezvoltatori câștigă sub $1 milion pe an. (News.ro)

4. Apple ar putea livra separat update-urile de securitate, conform unor indicii descoperite în codul versiunii beta de iOS 14.5. Utilizatorii vor putea alege să instaleze doar update-urile de securitate (care vor fi mai mici și se vor instala mai repede), dacă nu se grăbesc să instaleze întregul update al sistemului de operare. (9to5mac)

5. Intel a prezentat a 11-a generație de procesoare Core pentru desktop. Modelul de top, Core i9-11900K, are 8 nuclee și 16 fire de execuție, cu o viteză maximă de 5.3GHz. Este pentru prima oară în mai bine de 5 ani când Intel vine cu o arhitectură parțial nouă. Vor exista 8 modele de procesoare cu prețuri recomandate cuprinse între $182 și $539. (The Verge)

6. Startup-urile de tehnologie din Marea Britanie au atras investiții de $15 miliarde anul trecut, devansate doar de companiile din SUA și China. Trendul crescător pare să continue și anul acesta, când, doar în primele trei luni, au fost primite investiții de $8 miliarde. (FT)

7. GoPro își relansează aplicația smartphone, care se numește acum Quik. Dincolo de controlarea camerelor GoPro, Quik vine și cu o serie de noutăți, printre care un flux personal de conținut, în care utilizatorul își poate organiza fotografiile și filmările. (The Verge)

8. Giganții chinezi Tencent și ByteDance testează un instrument numit CAID, care să evite măsurile de protejare a intimității pe care Apple urmează să le introducă în iOS 14.5. Dezvoltat de China Advertising Association, CAID va putea fi folosit în locul IDFA pentru urmărirea utilizatorilor, atunci când aceștia optează să nu fie urmăriți. (FT)

8. ByteDance face angajări pentru dezvoltarea semiconductorilor. Compania chineză a postat cel puțin 12 oferte de job-uri pentru poziții de ingineri software și hardware în mai multe orașe din China, printre care Shanghai și Beijing. (Bloomberg)

10. BMW a prezentat noua versiune a platformei software și de infotainment iDrive, care va fi folosită pe un ecran curbat ce unește afișajul de bord de 12.3 inch cu display-ul central de 14,9 inch. Primele modele care vor oferi noua versiune de iDrive vor fi SUV-ul electric iX și sedanul electric i4. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
17 milioane de britanici petrec zilnic mai bine de o oră în TikTok – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Mașinile Volvo vor comunica între ele începând de anul viitor
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău