Între Martie și Mai, rata mortalității, la pacienții internați cu Covid-19 într-un spital din Milano, a scăzut de la 24% la 2% – Cronica Știrilor Pozitive

1. Numărul pacienților vindecați de Covid-19, la nivel global, a depășit 5,5 milioane.

2. Între Martie și Mai, rata mortalității, la pacienții internați cu Covid-19 într-un spital din Milano, a scăzut de la 24% la 2% fără a se înregistra o schimbare a mediei de vârstă a pacienților. (Link)

3. Hong Kong, unul dintre locurile cu cea mai mare densitate a populație de pe Pământ, a înregistrat doar 6 decese cauzate de Covid-19 deși nu a impus măsuri dure de izolare. Purtarea măștii de protecție în orașul stat cu 7,5 milioane de locuitori atinge un procent de 97% în timpul orelor de trafic intens ale dimineții. (WSJ)

4. Medicii din întreaga lume au declarat că sunt mult mai bine pregătiți acum de cât erau în urmă cu 6 luni, când au apărut primele cazuri de infectare cu noul virus. (Reuters)

5. Rata de deces, pentru cazurile închise de Covid-19, la nivel gloval, a scăzut din nou, de la 9%, la 8%.

6. Cercetătorii au anunțat că în urma unui experiment genetic au reușit să blocheze două gene, cea care reglează nivelul colesterolului și cea care reglează nivelul trigliceridelor, la maimuțe. Persoanele care au suferit mutații genetice rare, care le-au blocat aceste gene, nu suferă de boli cardiovasculare. (NYTimes)

7. Testele clinice arată că un vaccin-candidat împotriva SARS Cov-2 ar fi sigur şi eficient, a anunţat duminică China National Biotec Group (CNBG), un al doilea vaccin-candidat al firmei care dă rezultate încurajatoare în cadrul unor teste clinice. Acest vaccin experimental, dezvoltat de o filială a CNBG din Beijing le-a indus anticorpi de nivel înalt tuturor paricipanţilor inoculaţi în faza 1/2 a testului clinic – 1.200 de persoane sănătoase, potrivit unor date preliminare. (News.ro)

8. O echipă de cercetare MedLife, care a făcut secvențierea genomului virusului SARS-CoV-2, anunță că “în acest moment, este foarte puțin probabil că pacienții care au trecut prin boală să se poată reinfecta”. (Hotnews)

9. Primarul Sectorului 1 a anunţat construcţia ”celui mai modern spital de urgenţă din Bucureşti”. Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” va avea 1.015 paturi, 37 de săli de operaţie şi 60 de linii de gardă, investiţia fiind estimată la o jumătate de miliard de euro. (News.ro)

10. Noi cercetări arată că o singură doză de cromofor 9-cis-retinal, un analog al vitaminei A, poate îmbunătăți în mod semnificativ reducerea funcției vizuale în șoarecii cu diabet. Studiul, care a apărut în The American Journal of Pathology, poate ajuta oamenii de știință să dezvolte tratamente eficiente pentru pierderea vederii asociate cu retinopatia din diabetul incipient. (Link)

11. Ministerul Apărării NAţionale a anunţat că locotenent-comandorul Simona Maierean, pilot pe aeronave de tip C-17 Globemaster III în cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic (Strategic Aircraft Capability – SAC) din Baza Aeriană Papa din Ungaria, a devenit prima femeie din Europa care a obţinut certificarea de pilot comandant de aeronavă din Grupul de Transport Aerian Strategic al SAC. (News.ro)

12. Un tribunal de la Los Angeles a dispus ca serviciile americane de imigraţie să elibereze 124 de copii imigranţi încarceraţi în trei centre de retenţie, în vederea unei evitări a îmbolnăvirii cu covid-19. Două dintre cele trei centre înregistrează cazuri de covid-19 şi ar putea deveni importante focare de contaminare. (News.ro)

13. Un summit virtual a avut loc sâmbătă ca punct culminant al unei campanii lansate de Comisia Europeană şi de organizaţia Global Citizen. Au fost strânşi 6,15 miliarde de euro pentru sprijinirea luptei împotriva Covid-19, a anunţat preşedinta CE Ursula von der Leyen. (News.ro)

14. Bob Dylan a rescris istoria topului muzical din Marea Britanie, devenind cel mai vârstnic cântăreţ care a ajuns pe primul loc în acest clasament cu un album ce conţine piese originale. (Hotnews)

15. Jucătorii echipei Manchester City vor forma o gardă de onoare pentru a-i omagia pe rivalii de la Liverpool, noii campioni ai Angliei, a anunţat antrenorul „cetăţenilor”, Pep Guardiola. (News.ro)

16. Un angajat Starbucks din San Diego, în California, care a refuzat luni să servească o clientă ce nu purta mască şi care l-a fotografiat postând imaginea pe Facebook, a strâns un ”bacşiş” de peste $60.000 de atunci. (News.ro)

Din  Cronica de Carte:

17. În Canada, mai mult de 130.000 de cărți vor fi distribuite gratuit, în această vară, copiilor între 0 și 10 ani (ActuaLitte)

18. După redeschiderea librăriilor americane, noile statistici ale vânzărilor de carte arată încurajator. Astfel, până la data de 5 iunie 2020, vânzările cărților de literatură pentru adulți au crescut cu 1,5% față de nivelul din 2019, în ciuda restricțiilor provocate de pandemie. Cea mai vândută carte – ”A Ballad of Songbirds and Snakes”, cu 750.000 de exemplare doar în SUA (ActuaLitte)

Fotografia dimineții – A înflorit lavanda. Hugh R Hastings / Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
Capitalizarea totală a burselor de acţiuni la nivel mondial a atins în această săptămână un maxim istoric de $95.000 de miliarde
Numărul pacienților declarați vindecați, la nivel global, va depăși în această dimineață 35 de milioane – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău