Iohannis a chemat azi partidele la Cotroceni. PSD a anunțat că nu va merge – Cronica dimineții

1. Astăzi, începând cu ora 11, preşedintele Klaus Iohannis va avea consultări cu partidele politice pentru desemnarea unui candidat pentru funcţia de premier. Viorica Dăncilă a anunțat aseară că PSD nu se va prezenta azi la Cotroceni. (News.ro)

2. PNL a propus zece măsuri care trebuie luate de noul guvern. Printre ele se află desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, abrogarea legii recursulului compensatoriu, elimnarea supraaccizei la combustibil, desființarea pensiilor speciale cu excepția pensiilor cadrelor militare și alegerea primarilor în două tururi de scrutin. (Hotnews)

3. Preşedintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen a confirmat respingerea lui Dan Nica, pentru poziția de Comisar European, spunând că nominalizările pentru Ungaria, România şi Franţa sunt încă deschise. (News.ro)

4. SUA și Rusia au blocat o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU care condamna atacurile Turciei din nordul Siriei. (WashingtonPost)

Promo: Celebrul economist american Nouriel Roubini vine în România pe 11 noiembrie, pentru un eveniment organizat de Profit.ro. Detalii despre conferință găsiți aici.

5. Proteste violente au avut loc în Ecuador, pentru a doua zi consecutiv. Președintele Lenín Moreno a părăsit capitala, guvernul mutându-și activitățile în alt oraș. Populația protestează împotriva anulării subvenției la combustibil. (TheEconomist)

6. Guvernul Indiei a anulat licitația pentru 21 de mine de cărbune după ce nu a primit suficiente oferte astfel încât să respecte numărul minim cerut de lege, 3. (CNBC)

7. Doi oameni de afaceri din statul Florida au fost arestaţi preventiv pentru donaţii ilegale făcute pentru campania electorală a actualului lider de la Casa Albă. Cei doi au fost implicaţi în eforturile lui Rudy Giuliani de a obţine cooperarea unor oficiali din Ucraina în investigarea afacerilor fostului vicepreşedinte Joseph Biden şi a fiului acestuia, Hunter Biden. (Axios)

8. Hotelurile din California nu vor mai putea folosi recipiente din plastic, pentru șampon și alte cosmetice, începând cu 2023. Peste 500.000 de camere de hotel există în statul american. (CNN)

9. Cea mai mare imprimantă 3D din lume a “printat” cea mai mare barcă 3D din lume. (AP)

10. Singapore devine primul stat din lume care interzice publicitatea la băuturile ce conțin zahăr. Reclamele la astfel de băuturi nu vor mai putea rula pe tv, în print, în online, inclusiv social media, și pe panouri. (Link)

Fotografia dimineții – Pentru prima oara, din 1981, femeilor din Iran li s-a permis accesul pe un stadion, la un meci de fotbal. Atta Kenare/AFP via Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Noi probleme de software descoperite la avioanele Boeing 737 MAX – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Poate începe recursul în procesul în care Liviu Dragnea a fost condamnat

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău