iOS 14.5 va permite alegerea aplicației implicite pentru streaming-ul de muzică – Cronica de Tehnologie

1. iOS 14.5 va permite alegerea aplicației implicite pentru streaming-ul de muzică. Utilizatorii vor putea opta pentru un serviciu precum Spotify sau YouTube Music, care să fie folosit de Siri când primește comenzi vocale legate de redarea melodiilor disponibile pe platformele de streaming. (News.ro)

2. Institutul german Fraunhofer a creat ceea ce numește “Powerpaste”, o substanță care poate fi înmagazinată la o temperatură  de 250C și o densitate de 10 ori mai mare decât cea a unei baterii pe Litiu. Substanța poate fi ușor înmagazinată și folosită pentru alimentare, estimându-se că o benzinărie ar trebui să investească cel mult 30.000 de dolari într-un sistem scalabil de alimentare. (Hackaday)

3. Reddit a primit o finanțare de peste $250 de milioane, ajungând acum să valoreze $6 miliarde. În februarie 2019, valoarea Reddit era estimată la $3 miliarde. (Reuters)

4. Un hacker a încercat să otrăvească apa de la o stație de tratare din Florida. Hackerul a dobândit acces de la distanță la sistemul care controlează tratarea apei și a încercat să crească nivelul hidroxidului de sodiu. Stația deservea localitatea Pinellas County, cu 15.000 de locuitori. (AP)

5. Intel a prezentat o serie de benchmark-uri prin care arată că procesoarele sale de top sunt mai rapide decât noul M1, dezvoltat de Apple. Printre altele, cei de la Intel susțin că  i7-1185G7 este peste M1, inclusiv în cazul aplicațiilor native și că oferă și o autonomie mai mare. (PC World)

6. Xiaomi aduce flagship-ul Mi 11 în Europa, după lansarea în China din decembrie. Mi 11 are un ecran OLED de 6,8 inch, trei camere foto, chipset-ul Snapdragon 888 cu 5G integrat, 8GB RAM, 128/256GB spațiu de stocare și o baterie de 4.600 mAh cu încărcare wireless. Costă €750, respectiv €800, în funcție de spațiul de stocare ales. (Profit.ro)

7. Cheltuielile de capital ale giganților americani Amazon, Microsoft și Google, au crescut anul trecut cu 32%, ajungând la $97 de miliarde. Google este singurul care înregistrat o scădere de 5% a acestor cheltuieli, Amazon și Microsoft având creșteri de 69% respectiv 14%. (Platformonomics)

8. Twitter confirmă că ia în calcul metode alternative de generare a veniturilor. Platforma socială ar putea cere plata unor abonamente pentru folosirea Tweetdeck și pentru accesul la conținut exclusiv. (Bloomberg)

9. TikTok va lansa anul acesta în SUA mai multe instrumente de ecommerce. Printre acestea se numără funcții de affiliate marketing, precum posibilitatea adăugării de link-uri către produse și câștigarea unui comision din vânzare. Creatorii de conținut cu cei mai mulți followeri vor fi primii care avea acces la aceste instrumente. (FT)

10. Electronic Arts cumpără Glu Mobile cu $2.4 miliarde all-cash, tranzacție care va aduce acționarilor $12,5 pe acțiune. Glu Mobile este cunoscut pentru jocuri precum “Kim Kardashian: Hollywood,” “Diner Dash” și “MLB Tap Sports Baseball”. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Piața smartphone-urilor a scăzut în Europa cu 14% anul trecut – Cronica de Tehnologie
Amazon renunță la Alexa.com, după 25 de ani – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău