iOS 17 și iPadOS 17 sunt disponibile de luni seara și pot fi instalate pe dispozitivele compatibile – Cronica de Tehnologie

1. iOS 17 și iPadOS 17 sunt disponibile de luni seara și pot fi instalate pe dispozitivele compatibile. iOS 17 are pe lista de noutăți funcții precum modul StandBy, Contact Posters, widget-uri interactive și un sistem mai bun de completare a cuvintelor. iPadOS, printre altele, primește widget-uri pentru Lock Screen și o serie de îmbunătățiri pentru Stage Manager. (Profit.ro)

1. Aflat pe lista celor mai căutați hackeri de FBI, Mikhail Matveev și-a creat un tricou pe care și-a imprimat propriul poster „most wanted”. Acesta este acuzat de dezvoltarea mai multor variante de ransomware, dar se află în Rusia, iar șansele de extrădare sunt minime. (TechCrunch)

3. Departamentul Apărării al Statelor Unite colaborează cu Google în vederea construirii unui microscop care folosește inteligența artificială ca să identifice cancerul. Augmented Reality Microscope, care ar trebui să coste între $90,000 și $100,000, este așteptat să ajute în special medicii din laboratoarele mici, unde personalul este redus, iar numărul de cazuri este în creștere. (CNBC)

4. Instacart a vândut 22 de milioane de acțiuni cu $30 fiecare în cadrul listării la bursă. Compania este acum evaluată la ~$10 miliarde, după ce, în 2021, valora $39 de miliarde. (CNBC)

5. X (Twitter) va trece la un nou model de business, care va presupune plata unui abonament lunar, anunță Elon Musk, care spune că platforma trebuie să lupte cu numărul foarte mare de boți. Cu aceeași ocazie, șeful companiei a anunțat că X are 550 de milioane de utilizatori lunari, care creează între 100 de milioane și 200 de milioane de postări pe zi. (News.ro)

6. Cercetătorii Microsoft au dat, din greșeală, acces la 38TB de date sensibile ale companiei, inclusiv chei secrete, parole de acces la serviciile companiei, backup-uri ale angajaților și peste 30.000 de mesaje schimbate de aceștia cu Teams. Totul a plecat de la o librărie de GitHub, al cărei URL de Azure Storage dădea drepturi de acces complet la întregul cont. Datele au fost expuse începând din 2020. (TechCrunch)

7. Aplicația Paint din Windows va dobândi suport pentru layer-e și transparență, urmând să permită salvarea de PNG-uri transparente. Noile facilități ale aplicației vechi de 38 de ani vor fi implementate printr-un viitor update de sistem, care va fi disponibil mai întâi prin Windows Insiders. (Bleeping Computer)

8. Șeful Prosus și Naspers Bob van Dijk și-a dat demisia. Locul său va fi ținut, temporar, de Ervin Tu, directorul de investiții al grupului. Compania nu a făcut publice motivele demisiei, spunând doar că aceasta a venit după un acord mutual. (TechCrunch)

9. Netflix și furnizorul sud-coreean de internet SK Broadband au renunțat la procesele pe care și le-au intentat reciproc, în dispută fiind plata unei părți din costurile cu traficul de compania americană de streaming. Cele două părți au anunțat un acord vag, ce are în vedere lansarea în comun a unor produse și folosirea instrumentelor de AI ale SK Broadband. (Reuters)

10. Cu o zi înainte de a debuta evenimentul anual Innovation, Intel a prezentat progresul făcut în dezvoltarea unui substrat de nucleu din sticlă și a procesului de asamblare a acestuia. Este vorba de un proiect pe termen lung, prin care compania speră să introducă substraturi de nucleu din sticlă în produsele sale în a doua jumătate a acestui deceniu, ceea ce va facilita configurații mai complexe, cu performanțe mai mari. (AnandTech)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a anunțat că nu va mai produce tablete – Cronica de Tehnologie
Un bărbat care a folosit ChatGPT pentru a genera și răspândi știri false a fost arestat în China – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău