iOS 18 ar putea aduce mai multă libertate în ceea ce privește personalizarea ecranului principal – Cronica de Tehnologie

1. Google, Intel, Qualcomm și alții au format un consorțiu care-și propune să dezvolte o suită de aplicații și instrumente pentru mai multe cipuri de AI. UXL Foundation încearcă să destrame dominația Nvidia din acest domeniu, creând „un ecosistem deschis” care „promovează productivitatea și alegerea în domeniul hardware-ului”. (Reuters)

2. Statele Unite, Marea Britanie și Noua Zeelandă au acuzat oficial China de atacuri cibernetice prin care au vizat, de mulți ani, politicieni, companii și dizidenți. China este acuzată și de recentul atac prin care a furat datele a 40 de milioane de alegători, dar și ale parlamentarilor din Marea Britanie. (News.ro)

3. Adam Neumann vrea să răscumpere WeWork. Fostul director executiv al furnizorului de spații de co-working oferă pentru asta peste $500 de milioane, ofertă care, după verificări, ar putea ajunge până la $900 de milioane. (WSJ)

4. Comisia Europeană a început să investigheze Apple, Alphabet și Meta pentru încălcarea legislației privind piețele digitale. Comisia suspectează că cei trei giganți americani nu respectă obligațiile care le revin conform noii legislații – Apple și Alphabet sunt suspectate că-și favorizează propriile magazine de aplicații, iar în cazul Meta este vorba despre modul în care sunt folosite datele personale pentru advertising. (News.ro)

5. Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, a semnat o lege care impune restricții în ceea ce privește folosirea rețelelor sociale de către cei mici. Conform noii legi, platformele trebuie să șteargă conturile deținute și să blocheze crearea unora noi de către copiii mai mici de 14 ani, iar cei care au între 14 și 16 ani vor avea nevoie de consimțământul părinților pentru a deține un cont. (The Verge)

6. iOS 18 ar putea aduce mai multă libertate în ceea ce privește personalizarea ecranului principal. Se pare că vor fi introduse opțiuni pentru a putea fi lăsate spații, rânduri și coloane între aplicațiile din ecranul principal al iPhone-urilor. (Profit.ro)

7. Casca Vision Pro va fi lansată în China cândva anul acesta. Anunțul a fost făcut chiar de șeful Apple Tim Cook în cadrul Forumului de Dezvoltare a Chinei de la Beijing. Acesta a mai spus că Apple va continua să investească în cercetarea și dezvoltarea din această țară. (Profit.ro)

8. Meta face eforturi neconvenționale pentru atragerea specialiștilor în inteligență artificială. Printre altele, Mark Zuckerberg însuși le scrie pe e-mail cercetătorilor altor companii, precum DeepMind, pentru a încerca să-i recruteze. (The Information)

9. Șeful Bing și al publicității digitale din cadrul Microsoft, Mikhail Parakhin, va elibera cele două poziții și va căuta alt rol în cadrul companiei. Mutarea vine după ce șeful acestuia a devenit Mustafa Suleyman, care conduce acum eforturile companiei în zona inteligenței artificiale. (Bloomberg)

10. Procesul istoric intentat săptămâna trecută de Departamentului de Justiție ar putea atrage rapid și alte procese împotriva Apple. Cel puțin trei procese comune au fost propuse în doar câteva zile, toate reproducând, în principiu, aceleași acuzații. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Elon Musk: Optimus Human Robot este cel mai important produs la care Tesla va lucra anul acesta – Cronica de Tehnologie
Peste 800 de angajați Amazon lucrează la un robot domestic “cât două pisici mici“ – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău