SUA ia în calcul o interdicție totală pentru Huawei – Cronica de Tehnologie

1. Meta a renunțat la contractele pe care le avea cu cel puțin 200 de streameri, pe care-i plătea să creeze conținut pentru Facebook Gaming. Totodată, compania nu a mai prelungit valabilitatea fondului de $10 milioane pentru susținerea creatorilor de culoare, fond care a expirat în luna decembrie. (The Information)

2. Casa Albă ia în calcul o interdicție totală pentru Huawei, companie al cărei acces la tehnologiile americane este limitat de mai mulți ani. Administrația prezidențială este presată să ia decizia de republicanii care dețin controlul Camerei Reprezentanților. (SCMP)

3. Scurtcircuitele care deteriorează bateriile cu litiu sunt cauzate de stresul mecanic și defectele de la nivel nanometric, au concluzionat oamenii de știință în urma unui studiu. Cu descoperirile făcute în cadrul studiului, aceștia cred că materialele și procesul de producție pot fi modificate în așa fel încât să fie evitate scurtcircuitele și să se crească durata de funcționare a bateriilor. (Interesting Engineering)

4. Șeful TikTok va depune mărturie în fața Congresului Statelor Unite pe 23 martie, unde va răspunde îngrijorărilor privind securitatea datelor și intimitatea. Mărturia vine înaintea unui vot în cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei, care va decide dacă TikTok va fi sau nu blocat în SUA. (Reuters)

5. Miercuri are loc evenimentul Unpacked, unde Samsung este așteptat să-și prezinte noua serie de smartphone-uri Galaxy S23, care se pare că va fi compusă din modelele S23, S23 Plus și S23 Ultra. Nu se știe dacă producătorul coreean va lansa cu aceeași ocazie noi tablete, ceasuri sau căști, însă, este posibil ca tot atunci să fie prezentată seria de laptopuri Galaxy Book 3. (The Verge)

6. Cel mai important institut de cercetare a armelor nucleare din China a continuat să aibă acces în ultimii ani la cipuri sofisticate dezvoltate în Statele Unite, în ciuda unei interdicții impuse încă din 1997. Cipurile au fost achiziționate de la Intel și Nvidia de reselleri chinezi. (WSJ)

7. Twitter dezvoltă software-ul necesar pentru introducerea unei soluții de plată în cadrul platformei și, în același timp, aplică în SUA pentru licențele necesare. Aceasta ar putea genera o nouă sursă de venituri pentru companie și ar fi un pas în direcția super aplicației în care vrea Elon Musk să transforme Twitter. (News.ro)

8. Apple va lansa primul iPad pliabil anul viitor, alături de o nouă versiune de iPad Mini, crede analistul Ming-Chi Kuo. Acesta spune că este posibil ca Apple, concentrat fiind pe prima să cască de MR, să nu lanseze nicio tabletă nouă anul acesta, când livrările de iPad-uri ar putea să scadă cu 10-15%. (The Verge)

9. Mercedes-Benz este primul producător auto care a primit aprobare în SUA pentru a rula mașini cu funcții autonome de Nivel 3 – mașina funcționează complet automat, dar șoferul trebuie fie pregătit în orice clipă pentru a prelua controlul. Facilitatea pe care compania o numește Drive Pilot poate fi folosită în Nevada fără să depășească 40 mph / 64 km/h. (Profit.ro)

10. Mastercard și Binance lansează un card prepaid în Brazilia, în ceea ce companiile numesc un „efort de extindere a legăturilor dintre finanțele tradiționale și crypto”. Binance Card se află în fază de testare, iar Brazilia este a doua țară din America Latină în care funcționează, după Argentina. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Montana a devenit primul stat american care interzice folosirea TikTok – Cronica de Tehnologie
Americanii se uită mai mult la serviciile de streaming pe televizor, decât la canalele transmise aerian sau prin cablu – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău