iPhone 13 este elogiat pentru calitatea ecranului, a camerelor foto și pentru autonomie, fiind considerat un smartphone de 9/10 – Cronica de Tehnologie

1. iPhone 13 este elogiat pentru calitatea ecranului, a camerelor foto și pentru autonomie, fiind considerat un smartphone de 9/10. Reproșurile vizează noul Cinematic Mode, camera frontală și folosirea în continuare a conectorului Lightning. (The Verge, Review)

2. Microsoft va organiza miercuri un eveniment virtual Surface. Compania americană este așteptată să anunțe mai multe produse noi, printre care smartphone-ul cu două ecrane Surface Duo 2 și laptopurile Surface Book 4, Surface Pro 8 și Surface Pro X. (Gizmodo)

3. Facebook a prezentat două noi dispozitive din seria Portal, Portal Plus (14 inch, $349) și Portal Go (10 inch, $199), care este și primul dispozitiv din serie cu baterie proprie, ce poate fi folosit fără a fi ținut în priză în permanență. Facebook le recomandă pe cele două pentru comunicare video (posibilă cu WhatsApp, Messenger, Teams, Zoom și altele) și muzică. (News.ro)

4. Cel mai modern depozit Amazon, de lângă Seattle, procesează peste 1 milion de produse pe zi, bazându-se pe algoritmi software și roboți. Automatizările din BFI4 sunt suplinite și supravegheate de 3.500 de muncitori și 110 manageri. (Bloomberg)

5. Amazon a lansat trei noi modele de Kindle – Kindle Paperwhite ($140), Kindle Paperwhite Signature Edition ($190) și Kindle Paperwhite Kids ($160). Modelul standard are acum un ecran mai mare, de 6,8 inch, fiind cu 10% mai luminos. Signature Edition se poate încărca wireless. Toate cele trei folosesc USB-C și promit o autonomie de până la 10 săptămâni. (Profit.ro)

6. iOS 15.1 va oferi suport pentru certificatele de vaccinare pentru COVID-19. Datele vor putea fi introduse în aplicația Health, care va genera un card, cu tot cu cod QR, ce va putea fi accesat rapid, la nevoie, din Apple Wallet. (MacRumors)

7. Operatorul telecom rus Rostelecom spune că a dezafectat o parte a celui mai mare botnet DDoS din lume, Meris. Rostelecom ar fi preluat controlul a 45.000 de boți, mai puțin de 20% din cele 250.000 de sisteme infectate care compun rețeaua ce s-a extins folosind un malware de Windows. (The Record)

8. PayPal a lansat un update major al aplicației sale, care introduce noi instrumente financiare. Aplicația PayPal include acum un portofel digital și funcții de transfer P2P, depozite directe, plata facturilor, instrumente de shopping și funcții crypto. (TechCrunch)

9. Facebook a cheltuit peste $13 miliarde pentru securitate și siguranță, după alegerile americane din 2016, angajând acum în aceste scopuri peste 40.000 de oameni. Compania americană mai spune că, în prima jumătate a anului, a respins 3,5 milioane de reclame politice și sociale pentru că nu au oferit informațiile cerute. (Bloomberg)

10. Netflix a lansat Eden Unearthed, un joc de VR gratuit pentru Oculus Quest. Jocul pare să aibă legătură cu Eden, un anime lansat anul acesta. Ambele producții sunt plasate într-un viitor fără oameni, într-o lume în care există doar roboți. (UploadVR)

Ți-ar mai putea plăcea
Oamenii de știință au reușit să dezvolte roboți minusculi, din celule traheale umane, care pot să repare țesutul neuronal deteriorat – Cronica de Tehnologie
Google Assistant citește și traduce articolele web în 42 de limbi, inclusiv limba română – Cronica de Tehnologie