iPhone 15 ar urma să fie prezentat pe 12 sau 13 septembrie – Cronica de Tehnologie

1.  San Francisco, oraș care a adoptat multe tehnologii înaintea tuturor, este sceptic în privința mașinilor autonome operate de Waymo și Cruise. Un grup de activiști, numit Safe Street Rebel, a reușit deja să demonstreze limitările tehnologiei, punându-le conuri de trafic pe capotă, ceea ce a dus la oprirea mașinilor autonome confuze și la blocaje. Autoritățile urmează să decisă luna asta dacă permit extinderea prezenței pentru Cruise și dacă Waymo poate taxa toate cursele pe care le face. WSJ

2. X (Twitter) anunță amânarea plăților pentru programul Ads Revenue Sharing, care trebuiau făcute săptămâna trecută. Compania spune că numărul celor înscriși în program a depășit așteptările și că mai are nevoie de timp pentru a revizui plățile. (The Verge)

3. Un vast atac cu ransomware asupra Prospect Medical Holdings este investigat de FBI. Compania operează 16 spitale în California, Connecticut, Pennsylvania și Rhode Island, precum și 166 de clinici și centre de ambulatoriu. (The Record)

4. iPhone 15 ar urma să fie prezentat pe 12 sau 13 septembrie, urmând să intre pe piață pe 22 septembrie, conform unor surse. Asta ar însemna că noua serie ar prinde pe piață și o săptămână din al treilea trimestru al anului. (News.ro)

5. Câștigurile creatorilor de NFT-uri au scăzut cu 98%. Aceștia au câștigat $4.3 milioane în luna iulie, comparativ cu momentul de vârf din ianuarie 2022, când obțineau $269 de milioane. Între timp, platforme precum OpenSea și Blur au redus valoarea plăților făcute către creatori. (Bloomberg)

6. Un judecător federal a respins unele din acuzațiile pe care procurorii vroiau să le includă într-un proces împotriva Google, considerând că dovezile acestora nu arată clar că gigantul american a afectat competiția pe zona de travel. Procesul va merge mai departe, dar se va axa pe acordurile făcute de Google cu alte companii pentru setarea ca implicit a browser-ului Chrome. (Bloomberg)

7. TikTok le va permite europenilor să dezactiveze recomandările personalizate. Pe lângă aceasta, pentru a se pune în concordată cu noua legislație europeană, platforma socială va simplifica raportarea conținutului ilegal și le va permite tinerilor cu vârste între 13 și 17 ani să dezactiveze targetarea personalizată cu reclame. (Profit.ro)

8. Cercetătorii coreeni care au anunțat descoperirea unui material superconductor la temperatura și presiunea camerei nu au reușit până acum să și demonstreze acest lucru. Un astfel de material ar putea revoluționa domeniul electricității, însă, restul oamenilor de știință rămân sceptici. Nu este prima oară când cercetătorii susțin descoperirea unui astfel de material, fără să poată dovedi. (Nature)

9. „Figuranții” din filme și seriale se tem că studiourile de la Hollywood îi vor înlocui cu inteligența artificială. Aceștia susțin că au fost scanați și că nu au niciun control asupra modului în care replica lor digitală va fi folosită de producătorii de filme. Subiectul reprezintă și unul din punctele sensibile în negocierile dintre uniunea actorilor și industria de film. (NPR)

10. Apple a acaparat 45% din venituri și 85% din profiturile pieței de smartphone-uri în al doilea trimestru al anului, ceea ce reprezintă un nou record pentru compania americană. Veniturile globale din vânzarea smartphone-urilor au scăzut cu 8% YoY, la sub $90 de miliarde. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Comcast anunță că a testat cu succes o conexiune DOCSIS 4.0 multi-gigabit simetrică – Cronica de Tehnologie
CCO-ul Binance susține că hackerii au folosit deepfake-uri pentru a-i falsifica identitatea – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău