Iranul a oprit cea mai mare parte a internetului – Cronica de Tehnologie

1. Yahoo Japonia a ajuns la un acord cu Line privind unificarea celor două companii, urmând ca o înțelegere să fie semnată în luna decembrie. Noua entitate este așteptată să devină cea mai mai importantă companie de internet în funcție de venituri din Japonia. (Nikkei)

2. Ethos Capital a cumpărat registrul de domenii .org, deținut până acum de Internet Society. ICANN eliminase limitele de preț pentru aceste domenii în luna iunie, ceea ce înseamnă că organizațiile și non-profiturile care dețin domenii .org ar putea să plătească mai mult pe viitor. (DomainNameWire)

3. Twitter a stabilit regulamentul pe baza căruia vor fi blocate reclamele politice. Vor fi exceptate de la regulă reclamele care servesc anumitor cauze, precum cele legate de încălzirea globală, dar și reclamele derulate de publicațiile de știri. (CNBC)

4. Consiliul HP a respins în unanimitate oferta de achiziție făcută de Xerox, care era dispusă să plătească $22 pe acțiune. HP va trece printr-un proces de restructurare care va genera economii de $1 miliard pe an, dar va concedia între 7.000 și 9.000 de angajați până în 2022. (CNBC)

5. 81% dintre adulții americani cred că riscul colectării datelor personale este mai mare decât suma beneficiilor oferite de produsele folosite. 60% dintre aceștia nu cred că pot face ceva pentru a evita încălcarea intimității prin colectarea datelor de organizațiile guvernamentale. (PewResearch)

6. Procesul dintre Oracle și Google ajunge în fața Curții Supreme pentru recurs, la 9 ani de când a început. Google este acuzat că a folosit în Android 11.500 de linii de cod copiate din Java. (CNBC)

7. Universitatea Stanford a deschis un spital care folosește roboți pentru împachetarea și livrarea medicamentelor. Tot roboții, alertați de numeroșii senzori montați în spital, strâng rufele murdare și duc gunoiul când este necesar. $2.1 miliarde de dolari a costat noul spital. (Engadget)

8. Iranul a oprit cea mai mare parte a internetului, într-o încercare de împiedicare a comunicării dintre protestatari. Este vizat nu doar internetul fix, ci și rețelele operatorilor mobil. Protestele au la bază scumpirea prețurilor la carburanți. (TechCrunch)

9. Ford a prezentat Mustang Mach-E, un SUV electric cu o autonomie de 300 mile (482,8 kilometrii). Cea mai ieftină variantă va costa $44,995, iar cea mai scumpă ajunge la $61,000. (Cnet)

10. Hulu crește cu 22% prețul pentru serviciu Live TV, care ajunge să coste $54.99 pe lună în varianta de bază, ce include peste 60 de posturi. Este a doua scumpire din acest an a serviciului Live TV, după cea din luna ianuarie care a crescut prețul de la $40 la $45. (Variety)

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul belgian a fost victima unui masiv atac DDoS, care a doborât cea mai mare parte a infrastructurii guvernamentale – Cronica de Tehnologie
Netflix confirmă că va intra în zona jocurilor. În prima fază în jocurile mobile – Cronică de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău