Peter Thiel: Bitcoinul ar putea fi folosit de China ca o armă împotriva Statelor Unite – Cronica de Tehnologie

1. Deși se consideră un “pro-Bitcoin maximalist” antreprenorul Peter Thiel crede că SUA ar putea fi subminate de criptomonede și că Bitcoinul ar putea fi folosit de China ca o armă împotriva Statelor Unite. Pe aceeași temă, Thiel a mai spus că monedele virtuală amenință, în general, banii tradiționali, dar, în special, dolarul american. (Bloomberg)

2. Fizicienii cred că au descoperit o a cincea forță fundamentală a naturii (sau particulă), care acționează la nivel subatomic. În urma unui experiment, s-a constatat că interacțiunea dintre muoni (particule elementare similar electronilor, dar cu masă mult mai mare) nu corespunde modelului standard, ci deschide drumul unui noi set de reguli ale fizicii, necunoscute până acum. Concluzia experimentului nu este considerată 100% certă, dar șansa să fie vorba de o anomalie statistică este de 1 la 40.000. (BBC)

3. Franța testează robotul Spot, al celor de la Boston Dynamics, în regim de luptă. În exerciții, Spot este folosit pentru recunoaștere și antrenarea cadeților. Conform presei franceze, Spot este doar unul dintre roboții testați de armata franceză. (The Verge)

4. Un expert în securitate polonez a fost dat în judecată de UseCrypt, companie poloneză care dezvoltă UseCrypt Messenger, pentru publicarea unui articol în care descrie o vulnerabilitate. Cei de la UseCrypt susțin că informațiile sunt false și cer eliminarea articolelor și scuze publice. Tomasz Zieliski spune că UseCrypt a eliminat ulterior componenta vulnerabilă. (The Record)

5. Pulsoximetrele pentru deget supraestimează nivelul de oxigen din sânge de trei ori mai frecvent (în 12% din cazuri) la pacienții de culoare, decât la cei cu pielea albă. Inventate în anii ‘70, pulsoximetrele au fost, de regulă, calibrate cu ajutorul albilor, în vreme ce pielea de culoare mai închisă absoarbe o cantitate mai mare din lumina folosită pentru măsurare. (The Economist)

6. Cele 533 de milioane de înregistrări de date personale ale utilizatorilor Facebook postate online recent au fost obținute prin exploatarea unei vulnerabilități a funcției de sincronizare a contactelor. Tot Facebook spune că problema a fost rezolvată în august 2019 și că setul de date este diferit de toate celelalte leak-uri de până acum. (Wired)

7. Facebook spune că nu are de gând să-i notifice pe cei peste jumătate de miliard de utilizatori ale căror date personale au fost expuse recent. De altfel, compania americană nu a făcut-o nici în 2019, când a aflat și rezolvat vulnerabilitatea, din același motiv – pentru că nu știe cu siguranță ce utilizatori au fost afectați. (Reuters)

8. Amazon a atras anul trecut 10,3% din piața de reclame digitale, crescând de la 7,8% în 2019. Veniturile Amazon din publicitate sunt estimate la $15.73 miliarde, în creștere cu 52.5% YoY. (WSJ)

9. Huawei închide diviziile de cloud și inteligență artificială, într-o mutare ce face parte din reorganizarea companiei, care va fi împărțită în două grupuri. Compania chineză încearcă să facă trecerea de la producția de hardware la furnizarea de servicii. (Nikkei)

10. Din 2 miliarde de podcasturi, cât se estimează că ar exista, 26% au un singur episod, iar 44% au cel mult trei episoade. Conform statisticilor din Apple Podcasts, doar 36% din podcasturi (720.000) au peste 10 episoade. (Amplifi Media)

Ți-ar mai putea plăcea
OpenAI a lansat GPT-4, o nouă versiune a modelului lingvistic care stă la baza ChatGPT – Cronica de Tehnologie
Apple va scana fotografiile utilizatorilor de iPhone, iPad, Mac și Apple Watch în vederea depistării abuzurilor asupra copiilor – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău