ISP-urile sunt îngrijorate că nu vor mai avea acces la datele utilizatorilor dacă Google va implementa protocolul DNS-over-HTTPS – Cronica de Tehnologie

1. Congresul american a cerut lămuriri de la Google cu privire la implementarea protocolului DNS-over-HTTPS în browser-ul Chrome. Tehnologia are scopul de a crește securitatea și intimitatea utilizatorilor și va fi folosită inclusiv de Mozilla, în Firefox. ISP-urile sunt însă îngrijorate că ele nu vor mai avea acces la datele utilizatorilor și încearcă să împiedice implementarea acestui standard. (WSJ)

2. Alex Stamos, fostul CSO de la Facebook, explică efectele noului acord dintre Marea Britanie și Statele Unite privind accesul la datele criptate ale utilizatorilor care folosesc platformele companiilor de tehnologie din Statele Unite. Stamos susține că noul acord nu schimbă situația actuală și că Marea Britanie nu poate obține acces decât la datele pe care tribunalele din Statele Unite le puteau obține și până acum. (Alex Stamos)

3. Venezuela testează includerea monedelor virtuale în cadrul rezervelor internaționale ale Băncii Naționale. Regimul Maduro încearcă să combată izolarea financiară în care se află prin vânzarea petrolului pe criptomonede. (Bloomberg)

4. Germania a închis un centru ilegal de date localizat într-un fost bunker Nato și a arestat 7 persoane pentru găzduirea de site-uri pe dark web folosite în urmă cu trei ani în cadrul unui atac asupra infrastructurii Deutsche Telekom. (APNews)

5. Netflix face un experiment în India, oferind acces gratuit la primul episod dintr-un serial. Compania americană vrea să vadă dacă această strategie poate atrage abonați noi. (India Times)

6. The Chernin Group cumpără pachetul majoritar din Food52 pentru $83 milioane. TCG a evaluat startup-ul de rețete culinare și sfaturi pentru casă la peste $100 milioane. (WSJ)

7. Advertiserii din Statele Unite și Canada au cheltuit $265 milioane în Q1 2019 pe influencer marketing, cu 62% mai mult decât în urmă cu an. Cu peste 1 miliard de utilizatori, Instagram aduce 22% din veniturile obținute de Facebook din reclame. (WSJ)

8. Un cercetător a creat un jailbreak permanent pentru toate iPhone-urile care folosesc chipset-uri de la A5 la A11. Acesta funcționează pe toate modelele de la iPhone 4S la iPhone X. (ZDNet)

9. Spotify a început să testeze suportul pentru Siri pe iOS 13. Facilitatea permite folosirea comenzilor vocale pentru selectarea melodiilor, albumelor sau a listelor de melodii inclusiv prin intermediul AirPods. (The Verge)

10. Google va preinstala YouTube Music pe toate smartphone-urile noi cu Android 9 și Android 10, în locul aplicației Google Play Music. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost înregistrat în timp ce le vorbea angajaților – Cronica de Tehnologie
Amazon lansează Amazon Care, o clinică virtuală pentru angajați – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău