Peste 1.000 de fintech-uri B2B operează în prezent în Singapore, cu 70% mai multe decât anul trecut – Cronica de Tehnologie

1. Google a eliminat din Play Store 3 aplicații pentru copii, după ce a fost înștiințat de cei de la International Digital Accountability Council despre practicile acestora de colectare a datelor – cei mici erau urmăriți prin accesare identificatoarelor unice ale sistemului de operare și cel de advertising. Princess Salon, Number Coloring și Cats & Cosplay aveau peste 20 de milioane de download-uri. (TechCrunch)

2.  Alibaba va investi $3.6 miliarde în Sun Art, cel mai mare operator de hipermarketuri din China, controlat de Auchan Holding. Alibaba va ajunge, astfel, să dețină 72% din compania care are 484 de hipermarketuri în China. (SCMP)

3. SUA ar putea da Facebook în judecată pentru practici anticoncurențiale luna viitoare, la puțin timp după procesul intentat celor de la Google. În acest caz, investigația a început anul trecut, după ce Facebook a plătit $5 miliarde pentru a închide un proces în care a fost acuzată de încălcarea intimității. (Washington Post)

4. Facebook cere încetarea unui studiu derulat de Universitatea din New York, prin care sunt cercetate mecanismele folosite de rețeaua socială pentru targetarea reclamelor pe baza criteriilor politice. Compania americană susține că studiul, derulat cu ajutorul unei extensii de peste 6.500 de voluntari, colectează date în masă și încalcă regulamentul platformei. (WSJ)

5. JavaScript este cel mai popular limbaj de programare pentru aplicații cloud, cu 12,4 milioane de dezvoltatori, urmat de Python cu 9 milioane și Java cu 8,2 milioane, arată un studiu la care au participat aproximativ 17.000 de dezvoltatori din 159 de țări. C# pierde teren în acest domeniu, însă este în continuare foarte folosit pentru jocuri. (The Register)

6. iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPad Air 4 sunt disponibile pe piață în țările din primul val. Au existat și mini-cozi, precum cea din Manchester, unde, cu distanțarea de rigoare, au așteptat peste 10 persoane. (MacRumors)

7. Peste 1.000 de fintech-uri B2B operează în prezent în Singapore, cu 70% mai multe decât anul trecut. Singapore face eforturi pentru a deveni un important centru financiar în Asia de Sudest, oferind suport financiar și vize speciale antreprenorilor. (Nikkei)

8. Pixel 4a este mai ieftin pentru cei care se abonează la Google Fi și care-l pot cumpăra în rate. În loc de $349, prețul normal, cei care se abonează la MVNO-ul Google vor plăti $216 în 24 de rate cu $9 pe lună. (The Verge)

9. Garda Națională din Louisiana a fost chemată pentru a opri atacurile cibernetice la care mai multe birouri guvernamentale au fost supuse în ultimele săptămâni. La fel ca în Washington, atacatorii folosesc malware care instalează un ransomware ce blochează sistemele. Încă nu se știe dacă atacurile au legătură cu alegerile din SUA ori sunt motivate financiar. (Reuters)

10. DoorDash investește pentru prima oară într-un restaurant, Burma Bites din Oakland, în plină pandemie. Investiția, a cărei valoare nu se cunoaște, va ajuta compania să creeze un sistem de livrări mai stabil, spun cei de la DoorDash. (SF Chronicle)

Ți-ar mai putea plăcea
Intel vinde, cu $9 miliarde, divizia de memorii flash sud coreenilor de la SK Hynix – Cronica de Tehnologie
Aplicațiile de videoconferințe au înregistrat 62 milioane de download-uri într-o singură săptămână – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău