Israelul a fost luni victima unui masiv atac DDoS – Cronica de Tehnologie

1. Chiar și cu $30 mai scump, noul iPhone SE este apreciat pentru raportul preț – performanță. Însă ecranul mic, designul vechi și spațiul de stocare de 64GB nu pot fi ușor trecute cu vederea. (The Verge, review)

2. Israelul a fost luni victima unui masiv atac DDoS, care a doborât mai multe site-uri guvernamentale. Nu se cunoaște încă atacatorul, însă, după amplitudine, se bănuiește că ar fi vorba de o grupare susținută de un guvern. Un grup de hackeri ce are legături cu Iranul a revendicat atacul. (Engadget)

3. iOS 15.4 a fost lansat luni seara. Noua versiune permite folosirea Face ID și cu masca pe față, însă, doar pe iPhone 12 și iPhone 13. O altă noutate notabilă este Tap to Pay, care facilitează recepționarea plăților contactless cu iPhone în rol de POS. (Profit.ro)

4. Ucraina a lansat un nou site pentru donații în monede digitale, în parteneriat cu FTX, Everstake și Kuna. Donațiile sunt convertite în bani tradiționali și depozitați la Banca Națională a Ucrainei. (CoinDesk)

5. Parlamentul European a respins oficial propunerea care prevedea interzicerea monedelor digitale a căror minare necesită prea multă energie. Scorul votului în Comisia Economică a fost de 30 la 23. (CoinDesk)

6. După livrări record de peste 40 de milioane de unități în Q4, piața smartwatch-urilor a crescut anul trecut cu 24% YoY. Samsung, Amazfit și Garmin au crescut peste media pieței, însă, chiar și cu o scădere de 3%, Apple rămâne liderul autoritar, cu o cotă de peste 30%. (Counterpoint Research)

7. Twitter a eliminat posibilitatea setării ca implicit a newsfeed-ului cronologic pe iPhone, însă, a revenit asupra deciziei la numai câteva ore distanță. Numărul foarte mare de critici pare să fie motivul pentru care Twitter a dat înapoi. (9to5mac)

8. Cu foarte mare întârziere, Microsoft a lansat API-ul DirectStorage pentru Windows 10 și 11. Anunțat în septembrie 2020, acesta permite dezvoltatorilor să folosească mai bine lățimea mare de bandă a SSD-urilor NVME. Încă nu există niciun joc care să ofere suportul necesar. (PCMag)

9. Foxconn vrea să construiască noi fabrici pentru producția de cipuri și negociază cu Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Cu ajutorul Arabiei Saudite, compania ar putea construi la Neom o fabrică în valoare de $9B. (WSJ)

10. Vânzările de CD-uri au crescut anul trecut (cu 21%) pentru prima oară din 2004. Acestea au generat venituri de $584 de milioane. Discurile de vinil continuă și ele să crească, înregistrând vânzări de $1 miliard în 2021. Streaming-ul a adus venituri de $12.4 miliarde. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Cele mai mari 100 de site-uri au avut 223 miliarde de vizite pe lună în 2019 – Cronica de Tehnologie
Rusia le-a interzis oficialilor și angajaților guvernamentali să mai folosească iPhone-uri – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău