Amazon Prime a trecut de 200 de milioane de abonați – Cronica de Tehnologie

1. Amazon Prime a trecut de 200 de milioane de abonați, cu 50 de milioane mai mult decât la începutul anului trecut. În 2020, profitul net al companiei americane a fost de $21,3 miliarde, spune chiar Jeff Bezos, care va renunța anul acesta la funcția de CEO. (News.ro)

2. Uniunea Europeană ia în considerare impunerea unor reglementări stricte privind folosirea inteligenței artificiale. Folosirea AI-ului ar urma să fie interzisă pentru supravegherea în masă a oamenilor, stabilirea creditului social și alte domenii. Amenzile se vor ridica până la €20 de milioane sau 4% din cifra de afaceri. (Politico)

3. O uniune internațională compusă din 35 de organizații care apără a drepturilor consumatorilor și ale copiilor cere Facebook să renunțe la planurile de lansare a unei versiuni de Instagram pentru copiii sub 13 ani. Semnatarii scrisorii spun că folosirea Instagram la vârste fragede va duce la dezvoltarea unei dependențe de newsfeed-ul interminabil cu imagini și va declanșa emoții negative legate de propria persoană. (NYTimes)

4. Platformele sociale au un rol important în promovarea extremismului și transmiterea mesajelor care încurajează la ură, este de părere șeful FBI, Christopher Wray. Acesta compară rolul rețelelor sociale cu cel al dezinformărilor externe. (WSJ)

5. Mercedes a prezentat primele imagini în care viitorul sedan electric de lux, EQS, apare complet. Cu o autonomie de până la 770km, EQS va fi prima din cele 9 mașini electrice pe care producătorul german le va lansa în 2022. (The Verge)

6. Walmart investește în Cruise, divizia de mașini autonome a GM, în cadrul unei runde care ajunge la $2,75 miliarde. Banii vor fi folosiți de Cruise, în care au mai investit Microsoft și Honda, printre alții, pentru dezvoltarea unei rețele de livrări rapidă, ieftină și scalabilă. (Bloomberg)

7. Browser-ul Edge lansează un mod pentru copii, cu funcții de control parental, precum o “listă albă” de site-uri care pot fi vizitate. Disponibil la început doar în SUA, noul mod va funcționa în fullscreen, încercând să-i descurajeze pe cei mici să folosească alte programe. (Edge)

8. Criza de cipuri va mai ține 1-2 ani, cred șefii producătorilor de semiconductori. Dacă cei de la Nvidia speră ca stocurile să revină la normal la începutul anului viitor, Intel și TSMC spun că abia în 2023 vor putea satisface cererea. (News.ro)

9. Google Earth oferă o funcție de time-lapse 3D, care folosește 24 de milioane de imagini luate din satelit în ultimii 37 de ani, pentru a arăta efectele schimbărilor climatice. Utilizatorii pot vedea cât de mult s-a schimbat peisajul din anumite regiuni, în perioada 1984-2020. (The Verge)

10. Facebook a ajuns să funcționeze în întregime pe energie regenerabilă și vrea, ca până în 2030, să ajungă la 0 emisii nete, compensând pentru emisiile anterioare de carbon. Compania americană a avut nevoie de doar 3 ani pentru a ajunge să funcționeze exclusiv pe bază de energie regenerabilă, după ce a investit $8 miliarde în această direcție. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
TikTok este evaluat la aproximativ $50 miliarde de unii din investitorii americani – Cronica de Tehnologie
Studiu: 9 din 10 aplicații de sănătate colectează date personale – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău